ISTRA 1961

U redovima pulskog prvoligaša su svjesni kako je predstava prikazana u Koprivnici bila ispod svake kritike. Matija Fintić: POGINULI SMO BEZ ISPALJENOG METKA

| Autor: Ivica CEROVAC
(N. LAZAREVIĆ)

Nakon što se prvenstvo nastavilo, izgubili smo od Rijeke i Hajduka, ali na kraju smo vidjeli da smo u tim utakmicama mogli izvući nešto više od poraza. Protiv Slavena smo izgledali potpuno nemoćno, niti u jednom segmentu nismo mogli parirati domaćim igračima, rekao je Fintić

 

Nastavlja se mizeran učinak nogometaša Istre 1961 na gostujućim utakmicama. Nakon što su 26. srpnja prošle godine stigli do punog plijena u Zaprešiću, "zeleno-žuti" su u narednih 14 izleta s onu stranu Učke osvojili tek dva boda i pritom samo tri lopte pospremili u domaću mrežu. Njihova se mreža, pak, u tom periodu zatresla čak 27 puta, a ta je brojka mogla biti i veća da se "farmaceuti" u utorak, nakon što su u pola sata riješili pitanje pobjednika, nisu smilovali nemoćnim protivnicima i podigli nogu s gasa te tako Puljane poštedjeli daljnjih iskušenja. 

- Poginuli smo bez ispaljenog metka, slikovito je Matija Fintić opisao zbivanja na koprivničkom travnjaku. - Nakon što se prvenstvo nastavilo, izgubili smo od Rijeke i Hajduka, ali na kraju smo vidjeli da smo u tim utakmicama mogli izvući nešto više od poraza. Protiv Slavena smo izgledali potpuno nemoćno i niti u jednom segmentu nismo mogli parirati domaćim igračima. Lopta je stalno bila u njihovim nogama i ta nas je činjenica više umarala psihički, nego fizički. Činjenica je da je u Koprivnici bilo stvarno vruće, ali kako je bilo nama, bilo je i njima. Sve momčadi treniraju i igraju u isto vrijeme i nisu to stvari na koje se možemo izvlačiti.

Puno je pojedinosti na koje treba obratiti pažnju u ovako gustom ritmu utakmica, a "farmaceuti" su izvukli dvostruku korist iz domaće utakmice s Rijekom, u kojoj su stigli do tri boda i usto se u njenoj završnici "očistili" od kartona. Čak petorica prvotimaca dobila su tada treći žuti karton zbog kojeg nisu putovali u Split te tako dobili dodatno vrijeme da se regeneriraju pred dolazak Istre 1961.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini