HRVANJE

U Puli održan "Arena Open 2022". Jure Rajković najbolji domaći borac

| Autor: Ivica CEROVAC
DRUGI U PORETKU KLUBOVA - Istarski borac

DRUGI U PORETKU KLUBOVA - Istarski borac


U organizaciji Hrvačkog kluba Istarski borac u Domu sportova "Mate Parlov" održan je "Arena Open 2022", treće izdanje međunarodnog turnira za mlađe dobne uzraste - početnike i početnice, mlađe i starije dječake i djevojčice te kadete i kadetkinje.

Nastupilo je 35 klubova s 259 natjecatelja pristiglih iz osam zemalja (Njemačka, Češka, Mađarska, Italija, Grčka, Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska), a uz domaćina Istarski borac, boje naše županije branili su članovi Poreča i Buja.

Borbe su se odvijale na četiri strunjače postavljene u velikoj dvorani, a kad se na kraju podvukla crta, pulski klub je osvojio drugo mjesto iza Sesvetskog Kraljevca. Istarskom borcu je pripalo i pojedinačno priznanje za najboljeg domaćeg hrvača, koje je završilo u rukama Jure Rajkovića.

Hrvatski reprezentativac u uzrastu starijih dječaka, kojeg u srpnju očekuje nastup na U-15 prvenstvu Europe u Zagrebu, potvrdio je da se nalazi u odličnoj formi te je i na trećem turniru na kojem je nastupio u posljednja dva mjeseca, otišao do kraja.

Nakon zlatnih medalja osvojenih na prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu i na Kupu Grada Sarajeva, Rajković se pokazao najboljim i na domaćem tatamiju, gdje je slavio u kategoriji do 62 kg. Upisao je pritom četiri pobjede te svoj niz nepobjedivosti podigao do brojke 13.

Istarski osvajači medalja, mlađi dječaci početnici, do 33 kg: 2. Gabrijel Stanić (IB), 3. Karlo Budumlić (IB), do 38 kg: 1. Donald Buršić (IB), do 45 kg: 1. Antonio Leva (P); mlađi dječaci, do 30 kg: 2. Matija Kapustić (IB), do 40 kg: 2. Hamid Pašalić (B), do 49 kg: 2. Amar Sijarić (B), do 59 kg: 3. Dorjan Bubičić (P); stariji dječaci, do 62 kg: 1. Jure Rajković (IB), do 68 kg: 3. Dario Knežević (IB); kadeti, do 92 kg: 3. Gabrijel Jurjak (B), do 100 kg: 1. Nikolas Legradi (P); mlađe djevojčice, do 50 kg: 2. Mara Perković

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater