KOPENHAGEN

U Danskoj će dopustiti više od 500 gledatelja na tribinama

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Popuštanje epidemioloških mjera u Danskoj dovelo je do toga da će na utakmicama nogometnog prvenstva od sada na tribinama moći biti više od 500 gledatelja.

Danska vlada je u utorak dopustila da razmak između gledatelja na tribinama bude smanjen sa dosadašnja propisana dva, na jedan metar te će se dosadašnji limit od 500 gledatelja po utakmici biti premašen. Ova se odluka odnosi samo na utakmice elitnog razreda danskog nogometa, dok za sve ostale lige vrijedi ograničenje od 500 gledatelja.

Donošenju odluke prethodili su testovi na tri utakmice Super lige, na kojima je bilo više od 500 gledatelja. Među ta tri dvoboja bio je i gradski derbi između Brondbya i Kopenhagena kojem je nazočilo 3000 gledatelja.

Iz danske vlade su poručili da su pri donošenju odluke uzeli u obzir činjenicu da se utakmice igraju na otvorenom te da se stadioni mogu podijeliti u sektore u kojima bi bilo dopušteno najviše 500 gledatelja koji svi moraju biti na svojim sjedalicama.

Iz Brondbyja su procijenili da bi prema novim mjerama na svojim domaćim utakmicama mogli imati do 8.000 gledatelja, što predstavlja polovicu od uobičajenog broja prodanih godišnjih ulaznica.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of