NAJNOVIJEISTRA 1961

TERCET NAPUSTIO PULU: Glavnim karikama istekla posudba

| Autor: Ivica CEROVAC
VRATIO SE U ALAVES - Adrian Fuentes (M. MIJOŠEK)

Fuentes se u završnici sezone prometnuo u prvog topnika Istre 1961, Iglesias je bio prvi graditelj njene igre, a Galilea prvi razgraditelj protivničke. Ne uspije li se barem s nekim od njih, a idealno bi bilo sa svom trojicom, postići dogovor o nastavku suradnje, ostao bi pulski prvoligaš bez glavne karike u svakoj liniji

U iščekivanju bijelog dima nad "Drosinom", koji će nam sugerirati kako su Baski napokon prelomili i odlučili tko će biti peti trener Istre 1961 otkad su oni postali njenim vlasnikom, ne ostaje nam ništa drugo nego se malo osvrnuti na igrački kadar koji će dočekati novog stratega. Jednostavno, četiri dana pred zakazani početak priprema za novu sezonu, Grupacija Baskonia-Alaves još uvijek nije definirala tko će odraditi prvu prozivku. Ne znači to da ćemo se okrenuti vedrijim temama, jer teško bi s optimizmom mogli komentirati trenutačnu zeleno-žutu igračku križaljku, ali tu se barem možemo utješiti kako je situacija bolja nego lani.

Lošija definitivno ne može biti, jer nakon što su Baski prije godinu dana, po okončanju dvostrukog sraza s Varaždinom preuzeli većinski paket dionica, s njim su dobili i trojicu igrača pod ugovorom. Jednom od njih, Dejanu Maksimoviću, brže-bolje su se zahvalili, a preostalu dvojicu, Tomislava Čuljka i Gorana Rocu, gurnuli na periferiju svih razmišljanja vezanih za slaganje momčadi. Ovog potonjeg, rekordera po broju prvoligaških utakmica za Istru 1961, sigurno je takav odnos "nagovorio" da okači kopačke o klin. Po mišljenju mnogih definitivno prerano, jer je s 32 godine na plećima, Roce mogao još dosta toga dati "zeleno-žutima".

Ne mislimo pritom samo na igračkom planu, jer ono što je u prošloj sezoni nasušno nedostajalo pulskom prvoligašu, bio je vođa, kako na terenu, tako i u svlačionici koja se pretvorila u pravu promenadu. Čak 41 igrač s upisanim prvoligaškim minutama definitivno je prevelika brojka i jedan od razloga što na terenu tijekom cijele sezone nije uspostavljen toliko potreban automatizam između linija. A kako i bi, kad bi se svako malo sportski direktor pojavio s novim igračem koji je za sebe smatrao da je novi Messi ili Cristiano Ronaldo i kao takav morao imati zagarantirano mjesto u startnoj postavi.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam