SPLIT

Tekvondo: Doček europskih medaljonoša u TK Marjan

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Spektakularan doček članovima splitskog tekvondo kluba Marjan, koji su nedavnom EP-u u Manchesteru osvojli čak šest medalja, upriličili su ostali članovi njihovog kluba, prijatelji i navijači u novom centru na splitskim Lokvama.  

Prepune tribine uz pjesmu "Marjane, naš Marjane" pozdravile su tekvondaše, a prve čestitke uputila je predsjednica Marjana i prva osvajačica olimpijske medalje za klub u Londonu 2012. godine Lucija Zaninović. 

Iako ima tek 20 godina, Lena Stojković je uspjela obraniti naslov europske seniorske prvakinje.
 "Hvala svima u klubu, svakom članu, svakom treneru, cijeloj upravi, hvala sestrama Zaninović koje su bili naši uzori još kad smo se kao vrtićani priključili ovom velikom klubu. Ovo je vaša medalja koliko i naša", poručila je Lena.
Toni Kanaet je nakon bronce u Tokiju na Igrama u istom tonu, s broncom oko vrata, nastavio i na europskom prvenstvu.
 " Sretan sam jer sam nastavio u kontinuitetu osvajati medalje i jer sam pokazao da Tokio nije bio slučajan nego da imam kvalitetu za stalno biti u vrhu. Čestitam svima u klubu koji su osvojili medalju, bez tako jakog tima i sparing partnera sigurno niti ja ne bih bio na ovako visokom nivou". 

Sestre Duvančić se već ozbiljno najavljuju nasljednicama sestara Zaninović. Sa samo 17 godina i još kao učenice trećeg razreda srednje škole stigle su do medalje na velikom seniorskom natjecanju.
   "Nadamo se da je ovo početak naše uspješne karijere i da ćemo i dalje raditi i biti na primjer ovom klubu. Predivan je osjećaj osvojiti medalju, ali velike zasluge ima kompletan naš klub koji su nam omogućili najbolje uvjete za ostvarenje ovakvih rezultata", složne su sestre Bruna i Ivana Duvančić.
Teškaš Paško Božić, koji također ima tek 20 godina, okitio se broncom, a na slavlju nije nazočio jedino Ivan Šapina je zajedno s drugim dijelom reprezentacije zapeo u Amsterdamu, gdje je u tijeku štrajk aviokompanija i od ponedjeljka čeka svoj novi let za povratak kući. 
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater