ROVINJSKI ARUPINUM PRVAK HRVATSKE

"TEK POČELE" VESLATI, A VEĆ ZLATO: Maja Đaković i Mia Ćurčić iznenadile konkurenciju

Trebale su prvog dana veslati u kvalifikacijama, ali kako je jedna posada odustala od nastupa, veslale su samo finale. Dva dana su morale biti strpljive i čekati nastup u finalu, ali onda su pokazale da su cijelo ljeto marljivo radile i za to su nagrađene na najljepši mogući način, rekao je o slavljeničkom mlađekadetskom dvojcu na pariće trener Nickol Udovičić

| Autor: Roberto CAR1
ZLATNE ROVINJKE - Mia Ćurčić i Maja Đaković s pobjedničkim peharom

ZLATNE ROVINJKE - Mia Ćurčić i Maja Đaković s pobjedničkim peharom


Nekad je doista dobro najaviti minimalan uspjeh i potom proslaviti puno veći. Bilo je tako i s trenerom rovinjskog veslačkog kluba Arupinum Nickolom Udovičićem. Uoči nastupa na prvenstvu Hrvatske priželjkivao je poneki ulaz svojih veslača i veslačica u A finale, a na koncu se u Rovinju slavilo.

Prvi naslov

- Najavio sam finale, a ispalo je zlato. Cure su iznenadile. Maja Đaković i Mia Ćurčić postale su prvakinje Hrvatske u dvojcu na pariće kadetkinja B. U klubu smo posebno ponosni zbog toga, a i ja osobno. Naime, to mi je prvi naslov u trenerskoj karijeri. Trener sam od 2018. godine, s tim da sam prethodno godinu dana bio pomoćni trener, rekao je Udovičić.

Mladi rovinjski dubl odveslao je na Jarunu jednu utrku i ušao u bogatu klupsku povijest.

- Trebale su prvog dana veslati u kvalifikacijama, ali kako je jedna posada odustala od nastupa, veslale su samo finale. Dva dana su morale biti strpljive i čekati nastup u finalu, ali onda su pokazale da su cijelo ljeto marljivo radile i za to su nagrađene na najljepši mogući način. Maja Đaković je počela trenirati lani u svibnju, kad se klub otvorio nakon stanke zbog korone i odmah je pokazala da ima osjećaj za veslanje. Nastupila je i prošle godine na prvenstvu Hrvatske, ali kako je još bila mala, nije se uspjela nametnuti. Ove godine je nagovorila prijateljicu Miju Ćurčić da joj se priključi na veslanju i Mia je zimus stigla u klub. Zajedno treniraju malo manje od šest mjeseci. Uspjele su na Jarunu uhvatiti dobar ritam i zajednički zaveslaj i, eto, stiglo je zlato. Mia je jako talentirana, a zanimljivo je da je u veslanje stigla iz baleta. Odlučila je promijeniti sport i pogodila iz prve, jer rijetkost je da netko tako brzo dođe na sam vrh, dodao je trener Arupinuma.

Limska regata

Prvenstvo Hrvatske u pravilu zatvara veslačku sezonu, nakon toga održavaju se tek poneke lokalne regate, poput "Lima 500" kojeg organizira rovinjski klub.

- Zasad je ideja da se ta sprint regata na 500 metara održi, ali malo nas je strah da ne bude kao lani. I tada smo sve pripremili pa smo na koncu morali otkazati regatu zbog pooštrenih epidemioloških mjera i to samo dva dana prije trke. Nadamo se da ćemo ovog puta uspjeti održati regatu krajem listopada, zaključio je Udovičić.

Olimpijski pobjednik u Rovinju

Nije zlato jedino što je ovih dana izmamilo osmijeh na lica rovinjskih veslača. Iz Zagreba im je u goste stigao - olimpijski pobjednik iz Tokija, odnosno polovica najpoznatijeg svjetskog veslačkog bratskog tandema.

- Valent Sinković nam je još u Zagrebu, za vrijeme trajanja prvenstva Hrvatske, izrazio želju da bi došao u Rovinj i zamolio nas da mu prevezemo čamac. Mi smo to drage volje napravili i stigao je u ponedjeljak navečer te pripremio čamac i jučer ujutro smo odradili trening od 18 km. More je bilo malo nemirno, ali on je kao iskusni veslač to prihvatio i uspio odraditi lijep trening. Krenuli smo ispred kluba i potom odveslali malo vani jedno četiri km, ali tamo je bilo dosta valova pa smo se vratili i otišli na drugu stranu i potom još veslali tu ispred kluba. Valent će biti tu do petka ujutro jer potom ide na natjecanje u Osijek, iznio je Nickol Udovičić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini