ISTRA 1961

STRPLJENJE JE ODLIKA USPJEŠNIH Planski odrađen prijelazni rok je ključan za novu sezonu

| Autor: Roberto CAR
Einar Galilea (Danilo MEMEDOVIĆ)

Trener Prelec već ima 14 igrača koji mogu igrati i od kojih velika većina već jest stekla iskustvo igranja Prve HNL. A to je ipak dobra igračka osnovica. Kad bi do generalke stigla trojica od priželjkivana četiri igrača (Einar Galilea, Dani Iglesias, Anderson Emanuel i Rafael Paez), bio bi to pun pogodak. Jer potom bi se moglo mirnije, bez žurbe, tražiti još neko pravo pojačanje među onim igračima koji u pravilu postaju dostupni pri kraju prijelaznog roka

Sve su to draži prijelaznog roka. Zato to i jest postalo jedno od uzbudljivijih razdoblja u sportu. Svaki navijač ima pravo maštati kako će njegov klub baš u ovom prijelaznom roku napraviti ključan iskorak, "ubosti" pravo pojačanje i iduće sezone "pomesti" konkurenciju. Pravo pojačanje doista može "okrenuti" sezonu, ali nije ga lako pronaći, a još teže potpisati u današnje vrijeme kad je i svaka utakmica županijskih liga praćena od nekog skauta. Istra 1961 je svojevremeno "ubola" Dejana Radonjića, ali nije baš da će svake godine na "Drosinu" doći takva igračina koju nitko dotad nije prepoznao.

Prvo izlazni transferi

Prevedeno na aktualan trenutak, razumljivo je nestrpljenje navijača pulskog prvoligaša, pripremno razdoblje se bliži završnici, a u svlačionici na "Drosini" još uvijek se čekaju iz kluba obećana pojačanja. Međutim, nestrpljenje može vladati među navijačima, ali isto ne može biti nit vodilja onih koji kreiraju sportsku politiku Istre 1961. Prošla je sezona to najbolje pokazala. Na brzinu, i bez pravog plana, dovedena pojačanja u većem su se dijelu pretvorila u razočaranje. Baš zato ova smirenost koju u radu iskazuju friški sportski direktor Javier Moran i prvi mu suradnik Goran Roce, u dogovoru sa sportskim segmentom Grupacije Baskonia-Alaves, zapravo jest pozitivna vijest.

A nije baš da su dosad sjedili skrštenih ruku. Da bi se oslobodio prostor, i proračun, za dovođenje novih igrača, bilo je potrebno prethodno "provjetriti" svlačionicu. Osigurati raskid ugovora sa svim onim igračima na koje u klubu više nisu računali. Nažalost, nagomilalo ih se, jer je Javi Moran odradio čak 14 izlaznih transfera. Što je izniman posao kojeg su iz uprave Istre 1961 honorirali tako što su mu ispred titule sportskog direktora maknuli prefiks vd. Zapravo se tek sad u Istri 1961 mogu u cijelosti okrenuti ulaznim transferima, odnosno dovođenju nužnih pojačanja.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum