OTVORENJE U PETAK

SPORT FEST: U Poreč dolaze najbolji hrvatski sportaši i treneri - od Sare Kolak do Ratka Rudića

| Autor: Roberto RAUCH
Sport fest

Sport fest


Svoje će predavanje "Život posvećen vaterpolu" održati Ratko Rudić, proslavljeni bivši vaterpolist i vaterpolski trener koji je, osim brojnih trofeja i medalja, što trenerskih, što igračkih, kao trener hrvatske reprezentacije osvojio zlatne medalje na Europskom i Svjetskom prvenstvu te na Olimpijskim igrama u Londonu

Sutra će se u hotelu Diamant održati otvaranje sportske manifestacije Sport Fest, koja se u Poreču održava od 4. do 6. listopada. Na konferencijama, koje će se održati u sklopu bogatog programa, prisustvovat će etablirana imena hrvatskog sporta poput Ratka Rudića i Sare Kolak. Sportski sajam, na kojem će izlagači predstaviti svoje proizvode i usluge, bit će jedan od većih u Hrvatskoj. Ništa manje pažnje neće plijeniti sportsko-zabavni program - uz naglasak na manje poznate sportove, gledatelji će moći uživati u čarima sportova o kojima znaju malo ili ništa. Tu su, između ostalog, turnir u disk golfu, "Usporka" (biciklistička "utrka" u kojoj je cilj što sporije doći do cilja), turnir u obaranju ruku, demonstracija robonogometa i "Dodgeball", a dobru će zabavu gledateljima zasigurno pružiti i Red Bull akrobacije BMX-om, radionica Parkoura, "Cyclone race" (vodena utrka u napuhanom kotaču za hrčke) i "Rotor Survivor", odnosno popularna utrka improviziranih karića.

Poznati paraolimpijac

Posjetiteljima ove manifestacije će već prvog dana, u petak, biti ponuđeno pregršt zanimljivih sadržaja. Svoje će predavanje "Život posvećen vaterpolu" održati Ratko Rudić, proslavljeni bivši vaterpolist i vaterpolski trener koji je, osim brojnih trofeja i medalja, što trenerskih, što igračkih, kao trener hrvatske reprezentacije osvojio zlatne medalje na Europskom i Svjetskom prvenstvu te na Olimpijskim igrama u Londonu. Nakon ovog velikana, online predavanje pod imenom "Stvaranje pobjedničke momčadi" održat će Nenad Bjelica, trener NK Osijek koji je kao trener NK Dinama Zagreb nakon gotovo pedeset godina prezimio u Europi. Svakako valja obratiti pozornost i na predavanje Ivana Katanušića ("Invaliditet nije identitet"), hrvatskog atletičara i paraolimpijca koji medalje osvaja i na državnim natjecanjima za osobe bez invaliditeta.

Od zabavnog programa valja izdvojiti otvorenje izložbe Franje Bučana u Sportskom muzeju. Svoje će akrobatske vještine na otvorenom natjecanju pod okriljem Red Bulla prikazati vozači BMX-a, a tu su i yoga, "Crossfit challenge" za posjetitelje i intrigantna demonstracija igre robonogometa.

Košarkaška realnost

Subota će ponuditi ništa manje atraktivne goste. "Aktualni trenutak hrvatske košarke" naziv je predavanja koje će održati sadašnji predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza i bivši NBA igrač Stojko Vranković. Budući da hrvatska košarkaška reprezentacija već duže vrijeme ne bilježi spektakularne rezultate, bit će zanimljivo poslušati na što će se Vranković osvrnuti. Slijedi proslavljeni hrvatski komentator Božo Sušec i njegovo predavanje "Televizija i sport". Zabavni će program u subotu ponuditi finale turnira "Flying disk", utrku "Run fest", Parkour i "Dodgeball" - popularni američki sport sličan našem graničaru.

U nedjelju će se održati isključivo sportsko-zabavni program, a vrijedi obratiti pažnju na "Crossfit Balkan" završni turnir, "Dodgeball - last man standing" i prezentaciju ritmičke gimnastike kluba "Poreč".

Poreč nije grad sporta samo ovaj vikend!

Prema analizi specijaliziranog portala gradonacelnik.hr, Poreč je zadnje dvije godine, s izdvojenih 9,5 posto proračuna, bio među top deset gradova po ukupnom proračunskom izdvajanju za sport. Poreč broji čak šest javnih sportskih dvorana i dvije privatne, a tu je i 130 javnih polivalentnih i dječjih igrališta. U planu je i gradnja kampusa za nogometnu školu sa dva pomoćna igrališta, čime će uvjeti Nogometnog kluba Jadran biti podignuti na viši nivo.

Osim toga, Poreč je bio domaćin mnogih sportskih događaja na svjetskoj i europskoj razini - utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva, Europskog rukometnog prvenstva, Davis Cupa, biciklističke utrka Tour of Croatia, ESDU svjetskog plesnog natjecanja, europskih natjecanja u judu i mačevanju…

Poreč je i grad s najvećim registriranim brojem sportaša po broju stanovnika, a tu je i mnogo rekreativaca.

- Veseli me što će se Sport Fest ove godine održati u Poreču, iako u manjem obimu i sukladno važećim epidemiološkim mjerama. Zanimljiv program i gosti, kao i mogućnost isprobavanja i sudjelovanja u sportskim natjecanjima čine ovu manifestaciju posebnom. Naš grad živi za sport i sa sportom, kaže porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter