OSIJEK

SP - streljaštvo: Naslovi za Amerikanca Meina i Francuskinju Cormenier

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Američki 37-godišnji strijelac Derrick Mein i 32-godišnja Francuskinja Carole Cormenier novi su svjetski prvaci u trapu, a naslove su osvojili u srijedu na osječkoj streljani Pampas.

Mein, koji je na dramatičan način preko raspucavanja, jedva ušao u borbu za odličja, u finalnom nadmetanju je imao samo jedan promašaj i završio sa 33 pogođene mete za svoj prvi naslov svjetskog prvaka i najveći uspjeh u karijeri. Dva promašaja više imao je Britanac Nathan Hales koji je osvojio srebrnu medalju.

Tajvanac Yang Kun-Pi, koji je imao najbolji rezultat kvalifikacija (123), osvojio je brončanu medalju, a bez odličja je ostao Indijac Bhowneesh Mendiratta.

Nažalost, hrvatski strijelci nisu bili među osmoricom najboljih koji su nakon kvalifikacija nastavili natjecanje. Anton i Josip Glasnović su ušli u raspucavanje 11 natjecatelja koji su imali 120 pogodaka u pet serija i borili su se za dva mjesta. Na kraju je Anton završio na 13. mjestu, a Josip na 15. poziciji. Giovanni Cernogoraz je sa 119 pogodaka osvojio 23. mjesto u kvalifikacijama.

U ženskoj konkurenciji je svoj prvi naslov svjetske prvakinje i najveći uspjeh u karijeri ostvarila Carole Cormenier koja je imala 31 pogodak u finalu, dok je srebro pripalo bivšoj dvostrukoj svjetskoj prvakinji Španjolki Fatimi Galvez koja je pogodila 29 meta.

Aktualna olimpijska pobjednica i bivša dvostruka svjetska prvakinja Slovakinja Zuzana Rehak Štefečekova morala se zadovoljiti broncom, iako je u finale ušla s maksimalnih 25 pogodaka u polufinalu. Bez odličja je ostala Australka Catherine Skinner.

U četvrtak je u Osijeku na rasporedu natjecanje mješovitih parova u trapu. Hrvatsku će u jednom paru predstavljati Renata Zrinski i Marko Germin, a u drugom Natali Banko i Francesco Ravalico.

Renata Zrinski je sa 95 pogodaka osvojila 67. mjesto u konkurenciji 79 najboljih svjetskih trapašica, dok je Natali Banko kvalifikacije u pojedinačnom natjecanju završila sa 93 pogotka i na 71. poziciji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini