GRAZ

Šoštarić: Bravo za pobjedu, sada nam je samo Češka na pameti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nenad Šoštarić, izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije, zadovoljno je komentirao pobjedu protiv Ukrajine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Hrvatice su slavile 26-19, ali ispred njih je još jedna ključna utakmica na mogućem putu prema Europskom prvenstvu, a to je domaći ogled protiv Češke.

„Ova utakmica je značila sve. I nama i Ukrajinkama. Čak je nama bila važnija. Morali smo pobijediti i ni jedan drugi rezultat nije dolazio u obzir. Zato samo mogu čestitati igračicama jer su dale baš sve od sebe. U startu je bilo određenih promašaja i znali smo da se Ukrajinke nikada neće predati i odustati. To nije njihov stil. No, sada više ne razmišljam o Ukrajini. Kratko ćemo se odmoriti i od sada pa nadalje samo nam je Češka na pameti. Prva utakmica u kojoj smo mi pobijedili bila je vrlo izjednačena. Znamo da Češka ima izuzetno dobre igračice, ali vjerujemo u sebe. Igramo doma, znao što nam donosi ta utakmica i tražimo novu pobjedu“, bio je osvrt hrvatskog izbornika.

Slično je slavlje protiv Ukrajine komentirala vratarka Ivana Kapitanović koja je imala čak 17 obrana na susretu.

„Trebalo je zapeti u ovom susretu. Bile smo mirne i što je važnije, u nastavku utakmice smo bile agresivnije u obrani i puno smo bolje trčale. Rezultat se na kraju vidio. Veselili smo se nakon ove pobjede, ali ne do kraja, jer još nas čeka Češka. Znamo da je ta ekipa vrlo kvalitetna i morat ćemo na tom susretu zapeti još i više“.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter