BEOGRAD

Sinkovići do polufinala u Beogradu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na prvom Svjetskom veslačkom kupu u Beogradu braća Valent i Martin Sinković su s najbržim vremenom u svojoj skupini osigurali direktan plasman u polufinale dvojca na pariće.  

Sinkovići su iza sebe ostavili su nizozemsku posadu s 4 sekunde zaostatka, a belgijsku posadu s 15 sekundi zaostatka. Polufinalna utrka na rasporedu je u subotu, a snage će odmah odmjeriti s Poljacima koji su imali najbrže vrijeme u drugoj kvalifikacijskoj skupini.

"Odradili smo prvu utrku, definitivno nije bilo po planu. Malo je bilo kaotično, na prvih 500 metara sam prvo ja 'uhvatio raka', pa onda Martin tako da smo puno zaostali. Ali rekli smo idemo se boriti do kraja i pobijedili smo. Na kraju smo zadovoljni s utrkom“, rekao je Valent Sinković

"Ništa nije bilo po planu, osim što smo po planu pobijedili. Dobro je da se to dogodilo sada, a ne u polufinalu ili finalu kada ipak ne bismo mogli uhvatiti konkurenciju. Grupa je ipak bila nešto lakša od drugih pa smo se uspjeli vratiti. Nadam se da ćemo preostale dvije utrke odraditi onako kako mi znamo, najbolje što možemo i da ćemo uzeti medalju na kraju“, kazao je Martin. 
Sestre Ivana i Josipa Jurković u disciplini dvojac bez kormilara zauzele su drugo mjesto u kvalifikacijskoj utrci, ali nije bilo dovoljno za direktan plasman u finale, stoga će one sutra ujutro u 9:50 kroz repasaž pokušati izboriti svoje mjesto u finalu. Braća Anton i Patrik Lončarić  su u kvalifikacijskoj utrci zauzeli dvojca bez kormilarta četvrto mjesto, ali su kroz repasaž uspjeli izboriti polufinale koje je na rasporedu sutra. 

Dora Dragičević je u kvalifikacijskoj utrci u samcu ostvarila četvrto vrijeme te je kroz repasaž pokušala izboriti finale, ali je ponovno zauzela četvrto mjesto s vremenom 08:12.52.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater