ISTRA 1961

ŠIME GRŽAN: Morat ćemo zabiti gol da bi ostvarili pozitivan rezultat u Osijeku

| Autor: Roberto CAR
U OSIJEKU ŠTO PRIJE OSVOJITI LOPTU - Šime Gržan (Dejan ŠTIFANIĆ)

Mi protiv jačih doista igramo na kontre, ali kao što naš trener uvijek govori, nećemo se braniti, već ćemo igrati aktivnu obranu. Pokušat ćemo što prije osvojiti loptu i potom napadati. S obzirom na njihove napadače, ne možemo u Osijek ići s namjerom da igramo na nulu, rekao je Gržan

Prvoligaška prvenstvena stanka zbog reprezentativnih obaveza bliži se kraju. Reprezentativni nastupi ustupit će već ovog vikenda mjesto klupskim, a Istru 1961 u 16. kolu očekuje gostovanje u Osijeku, u nedjelju s početkom u 15 sati. Nastavak prvenstva "zeleno-žuti" dočekuju fizički spremniji, ali na planu uigranosti teško je očekivati veći pomak. Prvenstveno zbog problema s terenima, ali i zbog toga što su trojica igrača bili s reprezentacijama, Bušnja s hrvatskom U-20, Ćuže s hrvatskom U-21 i Rufati s U-21 vrstom Sjeverne Makedonije.

- Ovu prvenstvenu stanku iskoristili smo da bi malo podigli fizičku spremu i da se osvježimo, još da su nas vremenski uvjeti poslužili… Bilo je puno kiše i vjetra, pa nismo mogli kvalitetno trenirati, rekao je nakon jutarnjeg treninga u teretani jedan od iskusnijih u sastavu pulske momčadi Šime Gržan. - Uglavnom smo dosad trenirali na umjetnoj travi u Medulinu, a tek smo u utorak prvi puta u ovoj stanci trenirali na "normalnom" travnjaku, također u Medulinu. Nadam se da ćemo sad do susreta s Osijekom stalno trenirati na travi, ipak je velika razlika u odnosu na umjetnu travu. Što se igračkog kadra tiče, vratili su se Bušnja i Ćuže, a ubrzo će i Rufati.

Kartoniranih nema, a izvan konkurencije za nedjelju su Munivrana, Paez i Sane te Fuentes, koji je otputovao u Španjolsku. Dvotjednu stanku "zeleno-žuti" su skratili međusobnim ogledom. Nije idealno, ali…

- Nažalost, nismo našli suparnika, a teren u Maksimiru je bio poplavljen pa nam je otpala utakmica s Dinamom, tako da smo odigrali međusobno dva puta po pola sata. Rastrčali smo se, ali se ponovno ukazao problem učinkovitosti u napadu. Zapravo ne toliko sama realizacija, koliko stvaranje šansi. Radimo na tome posebno na treningu, jer smo svjesni da su zadnji pas i realizacija ono što moramo čim prije popraviti.

Osim tehničkih nedostataka, trebalo je podići atmosferu u svlačionici. Posljednji "udarci" koje su primili "zeleno-žuti" nisu bili lagani.

- Baš zato nam je pauza dobro došla nakon one šokantne utakmice s Goricom. Morali smo se skupiti da se svi zajedno izvučemo iz ove situacije. Svi želimo pokazati koliko vrijedimo, da zaslužujemo više od ovog što pokazuje ljestvica i napravit ćemo sve da to i napravimo.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of