NAJNOVIJEZAGREB OPEN 26. NAGRADA STUBIČKIH TOPLICA

Saša Radola nadmašio Niku Pulića

| Autor: M. KRPAN
Saša Radola (M. KRPAN)

Nova hrvatska automobilistička sezona na brdskim stazama startala je nastupom 83 vozača na tradicionalnoj međunarodnoj utrci Zagreb Open - 26. Nagrada Stubičkih Toplica 2019. Zagrebački automobilist Dejan Dimitrijević (AKK Velika Gorica) u obje je bodovne vožnje imao najbolja vremena na stazi sa zagorske strane Medvednice duljine 5.510 metara, od kojih je ona druga u vremenu 3:14,727 minuta bila najbolja tijekom dana.

U generalci desetorice najboljih završilo je šest vozača grupe E1 i četiri grupe A. Pobjedu grupe A slavio je pulski as Saša Radola (AK No Traction) u svojoj "Hondi Civic TypeR" nadmašivši za sitno u obje vožnje povratnika, veterana i legendu hrvatskog automobilizma, do sada vozača s najviše pobjeda na Sljemenu Dubrovčanina Niku Pulića.

Slavlje najboljeg rezultata u grupi N ostalo je u "domaćem dvorištu" jer se najboljim pokazao rally as Dario Šamec iz Autokluba Zagorje, ostvarivši ukupno 12. poziciju. Desetim mjestom ukupno Riječanin Dejan Kopajtić (AK Rijeka) ostvario je i pobjedu u svojoj klasi E1-15, koje su u svojim klasama ostvarili i Jurišić (E1-16) i Radola (A8).

U prvenstvu povijesnih automobila pobijedio je Zagrepčanin Antonio Hernaut (Opel Corsa 1.6, AK Župa Dubrovačka). Nepune je tri sekunde bio brži od Dorijana Kljuna (Autoklub Opatija), dok je treće mjesto ostvario Frane Jukić (AKK Rogoznica). Ekipno AK Opatija i ovog puta uspješniji od vozača AKK Rogoznica.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam