POREČ

Šah (ž) - Visoka pobjeda Liburnije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U porečkom hotelu Gran Vista počelo je 30. ekipno prvenstvo Hrvatske  - I. liga za šahistkinje na kojoj sudjeluje devet klubova jer je odustao „PICOK“ iz Đurđevca.

Ekipe su sastavljene od četiri igračice i nekoliko pričuva, a naslov prvakinja brani riječka „LIBURNIJA“, koja je do sada sedam puta osvajala naslov državnih prvakinja. Najopasnije suparnice trebale bi im biti igračice „POLETA“ iz Buševca i zagrebačke „MLADOSTI“. Liga je skromnog sastava sa samo dvije velemajstorice i 6 međunarodnih majstorica.

U 1. kolu Riječanke su opravdale ugled najvećih favoritkinja i s visokih 3,5-0,5 nadigrale „AMATERA“ iz Strizivojne. Jedinih pola boda za „AMATERA“ osvojila je Poljakinja Karina Cyfka protiv Ive Videnove-Kuljašević. „POLET“ iz Buševca se spotaknuo u meču s „KASTAVOM“ odigravši tek 2-2.

Pobjedu je izborila samo velemajstorica Mirjana Medić protiv Lore Kukić, ali je Marta Trgovac izgubila od Jelene Dašić. Iznenadila je zagrebačka „MLADOST“ uvjerljivom 3-1 pobjedom nad riječkom „DRAGOM“. Čehinja Julia Movsesian svladala je našu reprezentativku Anu Berke, a uspješne su bile i Tamara Ljikar i Mihaela Blažeka.

Utješnu pobjedu za Riječanke postigla je Anamarija Radiković. Ekipa „KONAKI-KŽM“ iz Novog Virja s 2,5-1,5 pobijedila je zagrebački sastav „ERICSSON N. TESLA“.

Rezultati 1. kola: AMATER (Strizivojna) – LIBURNIJA 0,5-3,5 (Cyfka-Videnova Kuljašević remi, Šarić K.-Cvitan 0-1, Mićan-Iveković T. 0-1, Batory-Vujnović 0-1), POLET – KASTAV 2-2 (Medić-Kukić 1-0, Dejanović-Lukenda remi, Trgovac Mar.-Dašić 0-1, Trgovac Mir.-Vujić remi), KONAKI-KŽM (Novo Virje) – ERICSSON N. TESLA (Zagreb) 2,5-1,5, MLADOST (Zagreb) – DRAGA (Rijeka) 3-1. Zbog neparnog broja ekipa slobodan je bio RADNIK iz Velimirovca.

Poredak će se određivati na temelju osvojenih meč-bodova (pobjeda donosi 2, a neodlučen rezultat 1 bod), a tek kod diobe mjesta do izražaja će doći bodovi osvojeni u partijama.

Prvenstvo završava u subotu 1. listopada jer će se sutra odigrati dva kola.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater