ZAGREB

Šah - Turnir prvaka: U finalu Carlsen - Erigaisi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na internetskoj stranici chess24.com odigrani su polufinalni dvoboji sedme etape najznačajnijeg svjetskog on-line natjecanja u šahu pod nazivom "Meltwaterov Turnir prvaka", a prolaz u finale osigurali su svjetski prvak Magnus Carlsen i Indijac Arjun Erigaisi. 

Igrani su mečevi od četiri partije u tempu od 15 minuta za cijelu partiju i dodatak od 10 sekundi poslije svakog poteza.

Nijemac Vincent Keymer pružio je Carlsenu snažan otpor i tek u trećoj partiji u velikom vremenskom tjesnacu izgubio je remi-završnicu. U četvrtoj partiji Carlsen je u sjajnom pozicijskom stilu osvojio kvalitetu i onda dobio u napadu.

U drugom dvoboju Arjun Erigaisi je poveo pobjedom u drugoj partiji, ali je Vijetnamac Liem Quang Le uspio uzvratiti u četvrtoj partiji i izboriti doigravanje brzopoteznim tempom. U igri na pet minuta uz tri sekunde dodatka Erigaisi je deklasirao svog poznatijeg suparnika i pobjedom 2-0 prokrčio put u finale.

Rezultati polufinalnih dvoboja: Carlsen-Keymer 3-1, Le-Erigaisi 2-4 (2-2, 0-2).

U finalu će Carlsen i Erigaisi odigrati dva meča od četiri partije u tempu od 15 minuta za cijelu partiju i dodatak od 10 sekundi poslije svakog poteza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini