ZAGREB

Šah - Turnir prvaka: Druga pobjeda Magnusa Carlsena

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na internetskoj stranici chess24.com odigrano je 2. kolo šestog iz serije turnira "Meltwaterov Turnir prvaka", nazvanog "FTX Crypto Cup".

To je najznačajnije svjetsko on-line natjecanje na kojem će se do studenog 2022. na najobjektivniji način iznjedriti najbolji svjetski igrač u ubrzanom šahu.

U svakom kolu igraju se mečevi od 4 partije u tempu od 15 minuta za cijelu partiju i dodatak od 10 sekundi poslije svakog poteza, a pobjednik dobiva 3 boda.

Svjetski prvak Magnus Carlsen uvjerljivo je nadigrao Amerikanca Hansa Niemanna s 3-1, iako je nakon blijede igre izgubio prvu partiju. Vrlo uvjerljiv bio je naturalizirani Francuz Alireza Firouzja, koji je s 2,5-0,5 pobijedio Vijetnamca Liema Lea, a novi uspjeh ostvario je mladi Indijac Rameshabu Praggnanandhaa pobjedom nad Nizozemcem Anishem Girijem s 2,5-1,5.

Jedino su Poljak Jan-Krzysztof Duda i Amerikanac Levon Aronian odigrali neodlučeno 2-2, pa se meč produžio brzopoteznim doigravanjem. U mini-dvoboju na 5 minuta uz 3 sekunde dodatka poslije svakog poteza Aronian je iskoristio riskantnu igru suparnika i zasluženo slavio s 1,5-0,5, tako da je osvojio 2 boda, a Duda 1 bod.

Rezultati 2. kola: Firouzja-Le 3-0 (2,5-0,5), Duda-Aronian 1-2 (2-2, 0,5-1,5), Carlsen-Niemann 3-0 (3-1), Praggnanandhaa-Giri 3-0 (2,5-1,5).

Poredak: Carlsen i Praggnanandhaa po 6 bodova, Aronian 5, Duda 4, Firouzja 3, Le, Niemann i Giri bez bodova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater