VARŠAVA

Šah - Tri pobjede Ananda

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U glavnom gradu Poljske počela je druga etapa šahovskog Grand Chess Toura - Rapid & Blitz turnir desetorice elitnih velemajstora, koji će se devet kola nadmetati u brzom šahu i 18 kola (dvokružno!) u brzopoteznom šahu.

Na trodnevnom turniru u brzom šahu igrat će se tempom od 25 minuta za cijelu partiju uz dodatak od 10 sekundi nakon svakog poteza, a pobjeda će donositi dva boda, a remi bod.

Na dvodnevnom dvokružnom brzopoteznom turniru (22.-23. svibnja) tempo će biti pet minuta za cijelu partiju uz dodatak od dvije sekunde poslije svakog poteza, pri čemu će pobjeda donositi bod, a remi 0,5 boda.

Konačni poredak odredit će se na temelju ukupnog broja osvojenih bodova na oba turnira.

Prvog dana odigrana su prva tri kola turnira u brzom šahu u kojim je briljirao nekadašnji svjetski prvak Indijac Viswanathan Anand.

Efektnim napadačkim šahom najprije je svladao Poljaka Radoslawa Wojtaszeka, pa u minijaturama Amerikanca Wesleya Soa i Ukrajinca Antona Korobova. 

Poredak nakon 3. kola: Anand 6 bodova, Aronian, Duda i Caruana po 4, Rapport, Korobov i So po 3, Wojtaszek 2, Ševčenko 1 i Gavrilescu bez bodova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini