KARLOVAC

Rukometnom reprezentativcu gluhih Šegovcu županija čestitala na uspjesima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin čestitala je u srijedu reprezentativcu gluhih, rukometašu iz Karlovca Deanu Šegovcu, na osvojenoj zlatnoj medalji u Brazilu na nedavnim OI gluhih, te mu je na prijmu obećala pomoć za razvoj sporta za osobe s invaliditetom.

Šegovcu je to osma olimpijska medalja i peta zlatna sa timom 'Tihi pakleni', a također je osvajač dvije zlatne medalje sa svjetskih prvenstava i sedam s europskih, od kojih je pet zlatnih.

„Danas je Svjetski dan sporta i lijep povod da se susretnemo i da vas skromnim poklonom nagradimo“, rekla je Furdek Hajdin te je najavila da će se ubuduće u županiji kontinuirano povisivati materijalna pomoć za bavljenje sportom osoba s invaliditetom.

„Želimo također u nekoliko narednih tjedana pronaći i adekvatan prostor za treniranje, za termine za korištenje sportskih prostora, da bi se omasovile sportske aktivnosti osoba s invaliditetom“, rekla je županica i srdačno čestitala rukometašu Šegovcu koji ima 51 godinu i dalje je aktivni golman reprezentacije, najčešće proglašavan i najboljim igračem na finalnim utakmicama.

Šegovac je uz pomoć prevođenja znakovnog jezika zahvalio županici i suradnicima na prijmu, prepričao je uzbudljiv tijek finala na Olimpijskim igrama kada su sa 11 golova razlike pobijedili njemačku reprezentaciju, te je rekao da će nastaviti igrati aktivno dok god bude mogao. Pozvao je djecu s invaliditetom da se uključe u sport, te je izdvojio kao dobru priliku kamp u Zadru koji će biti narednog mjeseca i to za različite sportove.

Predsjednik zajednice športova Karlovačke županije Želimir Feitl čestitao je Deanu na 17-toj medalji osvojenoj na svjetskim i europskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, te je rekao da je to rijetko postignuće. „U svim drugim sporetovima, ni među sportašima bez invaliditeta, nemamo ni blizu nikoga tko bi bio tako uspješan“, rekao je Feitl u svojj čestitki.

Tajnica Udruge gluhih Karlovačke županije Zorica Pluščec Županijska udruga gluhih ima oko 150 članova, sedamdeset aktivnih u Karlovcu, dio se članstva bavi sportom kroz Sportski savez gluhih Grada Karlovca i to kuglanjem, pikadom i streljaštvom.

„Šegovac je i kuglač, predsjednik kuglačkog kluba gluhih Karlovac i od županije se nadamo pomoć upravo za razvoj kuglačkog sporta, ali i drugih sportova, jer je sport najbolji oblik socijalizacije i razvoja“, rekla je Pluščec.

Šagovac je zaposlen, obiteljski je čovjek, rukometom se bave i otac i sin i nećak, a on se rukometom nakon nogometa i košarke počeo baviti s 18 godina u karlovačkom RK Gaza. Za reprezentaciju gluhih nastupa neprekidno od 1993. godine i standardni je vratar reprezentacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum