JEDRENJE

REGATA QUARNARO KUP OD KOSTRENE DO RAPCA I NATRAG: Apsolutno dominirale jedrilice Molo Longo Tuttatrieste i Code X

JK Galeb Kostrena i JK Kvarner Rabac, spojili su tradiciju regata 20 milja Riječkog zaljeva i Labinske Republike u zajednički Quarnaro kup koji je od 20. do 22. svibnja održan u kvarnerskom akvatoriju

| Autor: Branko BIOČIĆ
Regata u rabačkom akvatoriju

Regata u rabačkom akvatoriju


Prvo izdanje Quarnaro Cupa uspješno je odjedreno! Dva jedriličarska klub s Kvarnera, JK Galeb Kostrena i JK Kvarner Rabac, spojili su tradiciju regata 20 milja Riječkog zaljeva i Labinske Republike u zajednički Quarnaro kup koji je od 20. do 22. svibnja održan u kvarnerskom akvatoriju.

Od 16 prijavljenih posada prve etape na start je stiglo njih 13, a po uvjetima laganog vjetra pred samim ciljem tek je Molo Longo Tuttatrieste uspio prestići ultra brzu jedrilicu Code X kojoj je ovo bila prva regata na kojoj je nastupio.

Blago namreškano more

Uglavnom, većina sudionika je jedreći presjekla ciljnu ravninu u Rapcu, a samo nekoliko ih je moralo do veza stići paljenjem motora. Subota je prošla u znaku blago namreškanog mora i velike vrućine. Odjedrila su se dva plova. Prvi plov po laganom burinu morao je biti skraćen na samo jedan krug, ali zato je drugi plov, po maestraliću uspješno odjedren od strane svih sudionika. U prvom plovu pobjedu je ponovo odnio Molo Longo Tuttatrieste, dok je u drugom najbrži bio Code X. Vrlo lijepa i taktički zahtjevna regata u kojoj su ove dvije jedrilice apsolutno dominirale.

Uz regatnu večeru jedriličari su u Rapcu uživali u prezentaciji vina Udruge vinara i vinogradara Labinštine "Trs". Treći dan i završna etapa regate startala je u 9 sati iz Rapca, a cilj je bio u Kostreni ispred JK Galeb.

Prolazak punte Cresa

Startalo se po jutarnjem burinu koji je puhao i više od 15 čvorova, tako da je prvi dio jedrenja protekao u jačem ritmu, ali nakon prolaska punte Cresa i ulaska u srce Kvarnera jedriličari su naletjeli na dijametralno suprotne uvjete.

Najviše sreće s vjetrom imao je Molo Longo Tuttatrieste koji je već nakon 2 sata i 56 minuta presjekao ciljnu ravninu. Nakon nešto više od pola sata do cilja je stigao Code X koji se vrlo uspješno nosio s uvjetima minimalnog vjetra u posljednjim miljama, ali zato su već Damaco i Joker nagovijestili što čeka sve ostale sudionike.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom