JUDO

Puljanin dogurao do repesaža na Europskom juniorskom prvenstvu: ROBERT KLAČAR SEDMI U FINSKOJ

| Autor: Ivica CEROVAC
U ČETVRTFINALU PONESTALO SNAGE - Robert Klačar (bijeli)

Mladi Puljanin u Finsku je stigao kao 108. junior svijeta te 19. po rankingu od prijavljenih judaša, ali to ga nije omelo da odradi kvalitetne borbe protiv bolje pozicioniranih protivnika i u konačnici osvoji sedmo mjesto

Finska Vantaa domaćin je juniorskom prvenstvu Europe u judu. Okupilo se 358 natjecatelja (202 judaša i 156 judašica) pristiglih iz 44 zemlje, a među devet hrvatskih reprezentativaca, nalazi se i dvoje članova Istarskog borca, Robert Klačar i Lara Kliba. Jučer je na tatami izišao Klačar u kategoriji do 66 kg, koja je okupila 32 judaša.

Mladi Puljanin u Finsku je stigao kao 108. junior svijeta te 19. po rankingu od prijavljenih judaša, ali to ga nije omelo da odradi kvalitetne borbe protiv bolje pozicioniranih protivnika i u konačnici osvoji sedmo mjesto.

U prvoj borbi odmjerio je snagu s Rumunjom Adrianom Olaruom, 46. juniorom svijeta. Odlično je Klačar krenuo protiv puno višeg protivnika, nametnuo svoj ritam i "natjerao" suca da već nakon 45 sekundi Rumunju dodijeli kaznu.

Nakon minute i pol uslijedilo je i bacanje za wazari, čime je Klačar stekao prednost koju je potom sačuvao do kraja borbe, ne dozvolivši pritom svom protivniku da ga niti jednom ugrozi, a kako je pritom i dalje dominirao, nije dobio niti jednu kaznu za neaktivnost.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum