EP U POREČU

SJAJAN USPJEH MLADOG PULSKOG JUDAŠA Robert Klačar osvojio srebrnu medalju na mlađeseniorskom prvenstvu Europe! "PRESRETAN SAM"

| Autor: Hrvatski judo savez
Robert Klačar (Foto Hrvatski judo savez)

Robert Klačar (Foto Hrvatski judo savez)


Prvog dana Europskog prvenstvo za mlađe seniore, koje se održava 9. i 10. studenog u Poreču, najbolji judo od hrvatskih predstavnika pokazao je Robert Klačar (do 66 kg) i došao do srebrne medalje.

- Svi započinju dan s idejom da će biti u posljednjoj borbi, u finalu, ali to postići... Presretan sam! Nažalost, nisam uspio doći do zlatne medalje, Talijan je bio malo spretniji, ali zaista sam ponosan na cijeli dan, rekao je zadovoljno Klačar.

Prvo je «stradao» Portugalac Diogo. Drugi ippon, onaj protiv Izraelca Shaimana stigao je nakon točno 100 sekundi borbe, dok je Španjolac Fernandez Campilla padao dva puta, na wazari i na ippon.

U četvrtfinalu je mladi Puljanin išao na Čeha Binhaka. Čvrsti gard, aktivnost od samog početka i fokus nisu izdali Klačara, koji je u posljednjoj minuti iznenadio češkog judaša i wazarijem rezervirao mjesto u polufinalu.

Tamo ga je čekao Azerbajdžanac Osmanov, aktualni viceprvak Europe u mlađim seniorima. Klačar je tražio pobjedu za plasman u finalni blok i nastup nakon svečanog otvorenja na kojem su govore održali predsjednica Hrvatskog judo saveza, Sanda Čorak, državni tajnik za sport, Tomislav Družak i predsjednik Europske judo unije, Sergej Solovejčik.

Bila je to prava «rovovska bitka». Osmanov je bio aktivniji na početku, a kada se Klačar vratio u formu iz prijašnjih nastupa, fizičkog snagom i spremnošću je «pregazio» odličnog Osmanova. Napad po napad, Klačar je sve više kontrolirao borbu, a zatim u «golden scoreu» došao i do pobjedničkog wazarija.

U finalu je Robert pokušao nastaviti s predstavama iz kvalifikacija, ali protiv Micelija ipak nije išlo. Talijan se uspijevao nositi s brzim Klačarom i na kraju proslavio zlato, dok je hrvatski judaš završio na drugom mjestu s velikim srebrom!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter