JEDRENJE Ekipno prvenstvo Hrvatske za optimiste

PULSKA DOMINACIJA U DALMACIJI Zlato i bronca Uljanik Plovidbe, srebro Vege

| Autor: Roberto CAR

Članovi Uljanik Plovidbe osvojili su zlato i broncu, a članovi Vege srebrnu medalju. Prvaci Hrvatske postala je ekipa Uljanik Plovidba III, u sastavu Buba Pulek, Mia Močinić, Tristan Tol i Edi Jurman

 

Ovakva dominacija rijetko se viđa. Pulski su jedriličari i jedriličarke okupirali pobjedničko postolje ekipnog prvenstva Hrvatske za klasu optimist, održanog u akvatoriju ispred Kaštele. Natjecatelji Uljanik Plovidbe, pod vodstvom glavnog trenera Darija Klibe i pomoćne trenerice optimista Lucije Šipure, osvojili su zlatnu i brončanu medalju, dok su natjecatelji Vege trenera Antonija Porettija osvojili srebrnu medalju, na prvenstvu koje je okupilo 12 ekipa iz cijele Hrvatske.

 Svijetla budućnost

Prvaci Hrvatske postali su Buba Pulek, Mia Močinić, Tristan Tol i Edi Jurman, članovi ekipe Uljanik Plovidba III. Oni su uvjerljivim nastupima prvo izborili polufinale, u kojem su s 3:0 svladali splitski Mornar, nakon čega su u finalu, također s 3:0, bili uspješniji od Vege (Tedi Leonardelli, Vito Fili, Jan Komadina, Ema Jelenković i Katja Rabak), koja je s 3:1 u polufinalu svladala Uljanik Plovidbu II. U borbi za treće mjesto Uljanik Plovidba II, u sastavu Kristijan Pavlović, Noa Gorički, Jakov Močinić, Luka Lorencin i Ema Grabar, bila je uspješnija od Mornara.

Osim što je Uljanik Plovidba III, predvođena reprezentativcima Pulekom i Tolom koji su nedavno nastupili na SP-u na Bahamima, dominirala prvenstvom, vrijedi istaknuti da su Mia Močinić i Edi Jurman 2008. odnosno 2006. godište, što govori o tome da se u klubu s Bunarine ne moraju brinuti za buduće nastupe u ovoj najmanjoj klasi.

Uostalom, osim ekipa koje su osvojile medalje, na ovom je prvenstvu klub s Bunarine imao i treću postavu, u sastavu Lena Krivić, Alex Mečava, Luka Pahljina i Ivano Kaić, koja je bila deveta.

Uz ekipno PH za optimiste, paralelno je održano i Otvoreno ekipno PH za optimiste, na kojem je također slavila ekipa Uljanik Plovidba III, srebro je osvojila kombinirana posada Juga, Zente, Omiša i Labuda, u kojoj je bio i bivši član Uljanik Plovidbe Puljanin Grigor Pettener, dok je Vega osvojila broncu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU OD SRIJEDE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum