JUDO

PRVENSTVA HRVATSKE: Istranima tri srebra i tri bronce

| Autor: Ivica CEROVAC
judo - Dani Klacxar

judo - Dani Klacxar


U Zagrebu su održana dva pojedinačna prvenstva Hrvatske u judu, za juniore i juniorke (U-21) te za dječake i djevojčice (U-14). Stariji uzrast okupio je 164 natjecatelja iz 35 klubova, od kojih su tri bila s područja naše županije - Istarski borac i Pulafit iz Pule te Istra iz Poreča. Osvojene su četiri medalje, dvije srebrne i dvije brončane, a njima su se okitili članovi Istarskog borca.

Do srebra je u kategoriji do 66 kg stigao Dani Klačar, kojeg je nakon tri pobjede u finalu svladao Nikola Zorotović, član Kaštela. Po istom receptu srebrnog se odličja u kategoriji do 73 kg dokopao Edvard Radolović, kojeg je nakon tri pobjede u finalu nadjačao Petar Dundara, član Zagreba. U kategoriji do 81 kg do bronce je stigao David Sokolović, kojeg je u osmini finala svladao kasniji prvak, Lovre Mrković iz splitskih Pujanki, nakon čega se mladi Puljanin kroz repasaž s tri pobjede probio do medalje. Broncu je osvojila i Lara Butković u kategoriji do 70 kg, koju je u polufinalu svladala kasnija prvakinja Karla Kulić iz splitskih Pujanki, da bi potom ona bila bolja od Marine Pandurević iz zagrebačkog Medvedgrada. Porazima u repasažnim borbama za broncu, svoj nastup su na petoj poziciji okončali Nikola Milovanović (do 66 kg) i Fran Radolović (do 81 kg), a isti rezultat ostvarili su i članovi Pulafita Luka Đurđev i Marko Bodul (oba +100 kg).

Puno je veći bio odaziv na prvenstvu za dječake i djevojčice, kojih se okupilo 316 iz 56 klubova. Pet od njih smješteni su na našem poluotoku, jer su se Istarskom borcu, Pulafitu i Istri priključili rovinjska Uchimata i labinski Meto, a upravo su ovi potonji osvojili jedine dvije istarske medalje. Srebrna je u kategoriji do 32 kg pripala Viktoriji Stojić, koju je u finalu svladala Nika Katušić, članica Konavla iz Cavtata. Do bronce je u kategoriji do 34 kg stigao Lucas Janjić, kojeg je nakon dvije pobjede u polufinalu svladao Đivo Milutinović iz Mokošice i "gurnuo" u borbu za broncu, u kojoj je mali Labinjan bio bolji od Karla Ivanića, člana zagrebačkog Black Belta.

Istarski predstavnici bili su akteri još pet borbi za broncu, ali sve od reda su izgubili te su tako peto mjesto na prvenstvu osvojili Toma Uhač (do 46 kg), David Pauro (do 66 kg) i Nina Šverko (do 48 kg) iz Istarskog borca, Mateo Jures (do 55 kg) iz Istre i Irian Jarić (+66 kg) iz Pulafita.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini