Pripreme istarskih predstavnika za nastavak sezone u punom jeku: Jadranu nedostaje igrača, Pazinka se pojačava

| Autor: Boris VIDULIN
Morat će se orijentirati na mlade - Dalibor Šuran (Danilo MEMEDOVIĆ)

Morat će se orijentirati na mlade - Dalibor Šuran (Danilo MEMEDOVIĆ)


Situacija nije dobra, svjesni smo toga, ali je jako teško reagirati u zimi kada su u pitanju dolasci igrača. Nas su napustili Šegon, Blagojev, Miljanić i Vlizlo, a postoji niz igrača koji bi rado igrali za Jadran, ali im njihovi trenutni klubovi ne daju papire za registraciju, otkriva trener Porečana Dalibor Šuran

Iza nogometaša Jadrana dva su tjedna priprema za nastavak sezone u Trećoj HNL zapad gdje im je jedini cilj da ostanu u gornjem domu ljestvice. Trenutno su iznad crte za tri boda, a kako je u igri još velikih 24 boda, prije nego se liga podjeli na dva djela , svjesni su da je pred njima težak zadatak.

- Itekako težak zadatak ako znamo raspored u tih preostalih osam utakmica osnovnog djela prvenstva, ali i shodno onom što se dogodilo u igračkom kadru ove zime, reći će, ne pretjerano optimistično, trener Jadrana Dalibor Šuran.

Svega 11 igrača

Trenutno Šuran u kadru ima 11 igrača i dva vratara.

- Situacija nije dobra, svjesni smo toga, ali je jako teško reagirati u zimi kada su u pitanju dolasci igrača. Naime, nas su napustili Emanuel Šegon (Funtana), Vilijam Blagojev (Njemačka), Vice Miljanić (Istra 1961) i Robert Vlizlo, za kojeg je zagrebački trećeligaš Lučko poslao zahtjev za ispisnicom. Naravno da ćemo mi udovoljiti svima njima jer nema smisla zadržavati igrača koji ne želi biti dio našeg kluba. S druge strane, postoji niz igrača koji bi rado igrali za Jadran, ali im njihovi trenutni klubovi ne daju papire za registraciju, otkriva trener Porečana.

Iznad imena Miljanića, Užile, Najharta i Tikasa su trenutno veliki upitnici.

- Užilu čeka operacija koja je morala biti obavljena kada je završila sezona i on bi bio spreman sada trenirati no to se nije dogodilo. Najhart se ozlijedio i čekamo nalaze, dok je Tikas rekao da će pomoći, zlu ne trebalo, ali si ne može uzeti obavezu stalnog treniranja i igranja. Za Miljanića se zapravo ništa ne zna. Iako je u javnost plasirana informacija da će se on vratiti u Jadran, nisam baš u to siguran shodno napadačkim opcijama Istre 1961. Veća je mogućnost da ćemo ipak ostati bez njega, nego da će biti s nama, rekao je Šuran.

To znači da ni Jadran nema napadača.

- Upravo tako, ostali smo bez tri ofenzivna igrača, odnosno ostali smo samo na Sumiću, za kojeg ne možemo reći da je klasični napadač. Kontaktiramo, tražimo, gledamo, ali, ponovit ću, svi oni koji su nam se htjeli priključiti ne mogu do papira. "Pokrpat" ćemo se s ovim što imamo, izdržati proljeće i nadati se najboljem. To je velika prilika za naše mlade, koji su i na jesen polako dobivali priliku, da pokažu što znaju, iskoriste priliku i nametnu se. Vjerujem da to mogu jer imaju predispozicije, smatra porečki trener.

Za sada je u kadru tek jedno novo ime.

- S nama je donedavni igrač Mladosti iz Rovinjskog Sela Danijel Cvijetić i toplo se nadam da neće imati problema doći do sportske iskaznice ukoliko ga odlučimo registrirati, a vjerujem da će biti još nekoliko novih imena, zaključio je Šuran.

Bijeg sa začelja

Nakon jeseni posljednja momčad na ljestvici trećeligaškog zapada, Pazinka, krenula je, također, s pripremama za proljetni dio prvenstva. Iako su na samom dnu ljestvice, samo pet ih bodova dijeli od Jadrana, koji bi po trenutno plasmanu ušao u Ligu za prvaka.

- Jesmo posljednji, no samo dvije vezane pobjede dignu te toliko visoko da si odmah u poziciji da uđeš u Ligu za prvaka. Naravno da se ne mirimo s trenutnim stanjem, učinit ćemo sve što je u našoj moći da budemo bolji nego na jesen. Ako budemo imali samo polovicu sreće koliko smo imali nesreće u pojedinim trenucima prvog djela prvenstva, bit će to jako dobro proljeće, nagovijestio je trener Pazinke Mirko Matika.

Osim jednog igrača svi su na okupu u večernjim satima na pazinskom Gradskom stadionu.

- Marko Lepinjica je blizu tome da više ne igra, iako to nije konačna odluka, tako da treba sačekati još nekoliko dana da vidimo njegovu konačnu odluku. No, zato smo iz Žminja vratili Leonarda Žulića, iz Buzeta nam se priključio Anel Fejzić, a jako smo blizu da angažiramo jednog iskusnog igrača za ovu ligu, no ne bi još o imenu dok se sve ne riješi. Uvjeren sam da ćemo biti bodovno uspješniji nego na jesen i da ćemo se vrlo brzo maknuti sa samog začelja, zaključio je Matika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter