ISTRA 1961

PREGOVORI OBAVIJENI VELOM TAJNE: Igor Cvitanović je otišao, traži se njegov nasljednik

| Autor: Ivica CEROVAC
NAKON SLAVLJA OČEKUJU NOVOG ŠEFA - Nogometaši Istre 1961 (D. ŠTIFANIĆ)

Dean Klafurić, bivši trener Gorice i Legije iz Varšave koji se i u listopadu prošle godine spominjao kao kandidat da osvane na "Drosini", rekao je kako nema komentara, isto kao i Mate Bilić, potencijalni novi sportski direktor

Istru 1961 u novu će sezonu povesti novi trener, 24. u njenoj prvoligaškoj povijesti te peti otkad na "Drosini" stoluje Grupacija Baskonia-Alaves. Nakon tjedan dana premišljanja, Baski su priopćili Igoru Cvitanoviću da neće s njim produljiti suradnju, čime je pulska epizoda drugog strijelca u povijesti Prve HNL okončana nakon samo tri mjeseca.

Cvitanović je prilikom preuzimanja zeleno-žutog kormila dogovorio suradnju do kraja sezone, uz opciju automatskog produljenja ugovora na još jednu godinu ako Istra 1961 s njim na klupi sačuva prvoligaški status bez igranja kvalifikacija. Prilikom službenog predstavljanja, i on sam je istaknuo kako će svaku poziciju ispod osme smatrati osobnim neuspjehom. No, kad je malo zagrebao ispod površine, postalo mu je jasno da momčad koju je preuzeo ipak ne posjeduje one karakteristike kojima se nadao i, shodno s time, nije uspio izbjeći "pripetavanje". Na kraju ga je uspješno apsolvirao i odmah nakon trijumfa nad Šibenikom rekao da bi volio nastaviti priču koju je započeo u ožujku. Međutim, glavni i odgovorni nisu mu uslišali želje.

Poput Darka Raića Sudara koji je prije godinu dana, istina u puno težim okolnostima totalne besparice i neimaštine, sačuvao prvoligaški status i potom nije dobio priliku da zadrži svoje mjesto na klupi, i Cvitanović je postao bivši. Puno će biti pobornika te odluke i isto toliko njihovih oponenata, argumenata za i protiv Cvitanovićeg ostanka na "Drosini" dalo bi se nabrojati, ali najveći problem u cijeloj ovoj priči leži u činjenici što je on postao bivši, a još se uvijek, pet dana pred početak priprema za novu sezonu, nije definiralo tko će biti budući.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater