NAJNOVIJETENIS

Predstavljeni tenisači koji će nastupiti na Plava laguna Croatia Openu u Umagu: FOGNINI I ĆORIĆ PREDVODE KARAVANU

| Autor: Davor PETROVIĆ
(M. MIJOŠEK)

U Umag od 12. do 21. srpnja pored njih dvojice stižu i Andrej Rubljev, Giudo Pella, Aljaž Bedene, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Paolo Lorenzi. Zanimljivo je kako će Umag ove godine okupiti trojicu bivših pobjednika. Dolaze branitelj naslova Marco Cecchinato, pobjednik iz 2017. godine Andrej Rubljov te Fabio Fognini koji je slavio 2016.

Organizatori ATP turnira Plava laguna Croatia Open Umag sjajno su tempirali press konferenciju vezanu uz igrače koji će nastupiti u glavnom ždrijebu, kao da su znali što svijetu tenisa nosi ovaj ponedjeljak.

Naime, Fabio Fognini danas je po prvi put u životu ušao među prvih deset tenisača svijeta, a Borna Ćorić postao je prvi hrvatski reket, preskočivši Marina Čilića za jedno mjesto na ATP listi.

Suvišno je isticati da će Fognini i Ćorić predvoditi tenisače koji će se od 12. do 21. srpnja boriti za naslov pobjednika na umaškom turniru. Pored njih dvojice, tamo, između ostalih, stižu i Andrej Rubljev, Giudo Pella, Aljaž Bedene, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Paolo Lorenzi. Zanimljivo je kako će Umag ove godine okupiti trojicu bivših pobjednika. Dolaze branitelj naslova Talijan Marco Cecchinato, umaški pobjednik iz 2017. godine Rus Andrej Rubljov te Fabio Fognini koji je u Stella Marisu slavio 2016. godine.

- Usuđujem se reći da u zadnjih sedam-osam godina nismo imali ovako jak turnir, a posebno mi je drago što je to na tridesetu obljetnicu Umaga. Uvijek se borimo s brojnim izazovima, pogotovo zbog kalendara natjecanja koji nam ne na ruku. Svaki put nastojimo napraviti vrhunski posao, kako bi naš turnir bio što bolji, istaknuo je Tomislav Poljak, prvi asistent direktora turnira.

Suvišno je isticati da je sportski aspekt tek jedan dio svega što Umag ima za ponuditi dok traje tih deset dana vrhunskog tenisa. Ponuda pokriva puno šire područje, zbog čega najviše profitira turizam.

- Radi se o jednom fantastičnom sportskom događaju koji je iznimno važan za našu zemlju. Sve ono što Umag ima za ponuditi je važan dio razloga zbog kojih Hrvatska tako dobro kotira na turističkoj karti Europe. Na turističkom tržištu najbolje smo potvrđeni kroz sport. To je Hrvatska kakvu vidimo i Hrvatska kakvu želimo, objasnio je Gari Cappelli, ministar turizma Republike Hrvatske.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam