IN MEMORIAM: FERDINAND NANDO GHERGHETTA (1948. - 2021.)

Poznatiji ljubiteljima nogometa kao Nando, bio je po općoj ocjeni jedan od najvećih talenata koje je iznjedrila povijest pulskog nogometa

| Autor: Glas Istre
NK Istra 1970. prije kvalifikacijske utakmice s Junakom u Sinju, Nando Gherghetta čuči drugi s lijeva

NK Istra 1970. prije kvalifikacijske utakmice s Junakom u Sinju, Nando Gherghetta čuči drugi s lijeva


U ponedjeljak je u Puli, u dobi od 73 godine, preminuo Ferdinand Gherghetta. Poznatiji ljubiteljima nogometa kao Nando, bio je po općoj ocjeni jedan od najvećih talenata koje je iznjedrila povijest pulskog nogometa!

Počeo je igrati nogomet u juniorima pulskog Tehnomonta kod trenera Tončija Blaškovića. Za NK Istru je prvi put igrao u proljetnom nastavku Istrine drugoligaške sezone 1966/67, kad je trener Aldo Drosina u momčad uveo generaciju dojučerašnjih juniora Scoriju, Košaru, Bellija, Spasića, Piuttija, Zatelu i druge….

Od 1967. pa do 1974. godine za NK Istru je odigrao 183 prvenstvene utakmice u kojima je postigao 45 golova. Iako su ga pozivali i veći klubovi (Rijeka, Partizan, Orijent), cijelu karijeru ostao je vezan uz Pulu i NK Istru.

Nando Gherghetta bio je desetka, igrač koji je svojim potezima očaravao publiku, igrač koji je loptu udarao na drugačiji način, i viđao situacije na terenu na poseban način.

Osebujan kao ličnost, ali samozatajan izvan igrališta, prerano je, s 26 godina prestao biti fantazista Istre.

Oni koji su ga gledali uživo u njegovim najboljim godinama, u posebnim vremenima Istre i stolovanja Alda Drosine, mogu svjedočiti o vanserijskom talentu i znalcu nogometne igre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum