PULSKI GRADSKI STADION USKORO U UEFA KATEGORIJI 4?

POZNATI UVJETI ZA ELITU: "Pražnjenje" gledatelja na teren Drosine ključni nedostatak

| Autor: Roberto CAR
(N. LAZAREVIĆ)

Najveći problem nam je plan evakuacije. Zapravo, mi imamo izrađen plan evakuacije u suradnji s HNS-om, ali FIFA ima pravilo da osim plana evakuacije za izlaz sa stadiona, postoji i dodatni plan koji predviđa izlazak gledatelja na teren, rekao je Darko Raić Sudar

Stadion Rujevica će 16. listopada ugostiti kvalifikacijsku utakmicu Hrvatske i Slovačke, dok će "Aldo Drosina" tri dana kasnije ugostiti prijateljski susret reprezentacija Hrvatske i Gruzije. Glavni razlog leži u činjenici što riječki stadion ima UEFA kategoriju 4, a pulski "tek" kategoriju 3. Stoga su iz Pula sporta odlučili prvo saznati što sve "koči" pulski stadion da ugosti "vatrene" u službenoj utakmici, i potom otkloniti nedostatke kako bi Pula, nakon niza prijateljskih, u bližoj budućnosti dobila i službenu utakmicu nogometne reprezentacije Hrvatske.

- Činimo sve kako bi podigli kategoriju Gradskog stadiona Aldo Drosina i ugostili "vatrene" u službenoj utakmici. Pula sport, u suradnji s Gradom Pula, otklanja nedostatke koje nam je sugerirala UEFA i kada sve ispunimo tražit ćemo organizaciju kvalifikacijske utakmice Hrvatske jer će "Drosina" biti četvrti elitni stadion u Hrvatskoj, rekao je direktor Pula sporta Ivan Glušac, na kojeg se nadovezuje Darko Raić Sudar, voditelj "Alda Drosine".

- Mi smo iz Pula sporta, u suradnji s Istrom 1961, zatražili prije par mjeseci preko HNS-a kategorizaciju stadiona "Aldo Drosina" od UEFE. Dobili smo kategoriju 3 i pitali što nam fali za najvišu kategoriju 4. Razlika je u tome što se na stadionu s kategorijom 3 mogu igrati europska pretkola i prva grupna faza Europske lige, kao i pretkola Lige prvaka, ali se ne mogu igrati utakmice grupne faze Lige prvaka. Što se tiče nastupa reprezentacije, stadion kategorije 3 može ugostiti prijateljske utakmice, ali ne može kvalifikacijske. Prije se moglo, ali je UEFA postrožila kriterije i to se promijenilo. Samo stadioni kategorije 4 mogu ugostiti kvalifikacijske utakmice reprezentacije, pojašnjava.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of