NAJNOVIJEEMANUEL VALENTA NEĆE POSTATI "ZELENO-ŽUTI"

Ponudili su mi nešto što me nikako nije moglo zadovoljiti

| Autor: (B.V./ R.C.)
Emanuel Valenta (M. MIJOŠEK)

Cijeli proljetni dio Treće HNL zapad predstavnici Istre 1961 bili su na svakoj domaćoj utakmici Jadrana u Poreču, gdje su pratili igre Emanuela Valente. Očito im se činio zanimljiv igrač pa je donijeta je odluka da ga se pozove na probu da bi se uvjerili u njegove kvalitete i u jačoj konkurenciji odnosno u onoj profesionalnoj. Nakon nekoliko treninga njihove procjene su potvrđene, bio im je još zanimljiviji pa mu je i ponuđen ugovor. Nažalost pregovori oko ugovora su prekinuti, do suradnje nije došlo i svatko se okrenuo nekim drugim opcijama i izazovima. Sve ovo nedvojbeno podsjeća na slučaj Lorena Maružina.

- Reći ću samo da se nismo uspjeli dogovoriti i da mi je žao zbog toga. Naravno da bi mi kao igraču iz Istre bila čast igrati u našem prvoligašu, ali ponudili su mi nešto što me nikako nije moglo zadovoljiti. Iskreno, nadao sam se nečem drugom, ali što je tu je, želim im svu sreću u budućnosti, rekao je Emanuel Valenta koji ne zna što mu donosi budućnosti. - Postoje neke opcije, moguć je i povratak u Italiju i do kraja tjedna ću znati gdje nastavljam svoju nogometnu karijeru.

Goran Roce, "skaut" pulskog kluba, odnosno pomoćnik sportskog direktora, nije želio komentirati propale pregovore, iako se upravo on najviše založio za dovođenje Valente na probu. Dojam je da je u ovome najviše izgubio sam igrač. Za mjesec dana napunit će 25 godina i ovo mu je bio "prozor" za ulazak u profesionalni nogomet. Ne ulazeći u to da li mu je pulski klub mogao ponuditi bolji ugovor, iako zbog smanjenog proračuna ovaj ponuđeni nije sigurno značio podcjenjivanje igrača, Valenta je mogao ovo shvatiti kao priliku za igranje na višoj razini. Igrati u nižim talijanskim ligama moguće je i kasnije.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam