RIM

Pellegrini ide na OI 2021.

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

"K vragu, moram plivati još godinu dana", izjavila je u srijedu s osmjehom na usnama talijnska plivačica Federica Pellegrini, olimpijska pobjednica na 200 m iz 2008., dodajući da će nastaviti karijeru iako su OI u Tokiju odgođene za 2021.

"Moram priznati da sam bila negdje između. S jedne strane sam si rekla: 'K vragu, moram plivati još godinu dana, ne mogu vjerovati'. Čovjek bi rekao da se radi o šali, sudbini. Ali činjenica je da ne mogu prestati", izjavila je 31-godišnja plivačica  u video snimci objavljenoj na njenom Instagramu.

"S druge strane, to je logično s obzirom na sve što se događa. Da se ništa od ovoga nije dogodilo, naravno da bih voljela nastupiti na Igrama ove godine", dodala je.

"No, kako mnogo sportaša ne može plivati, ne može trenirati, došli bismo na Igre nepripremljeni. To je dobra odluka, slažem se s njom", ocijenila je Pellegrini.

"Sada ćemo se bolje pripremiti. Sada se radi o tome da se sve reprogramira i evo. Nadajmo se da će nam tijela izdržati još jednu godinu". 

Pellegrini, šesterostruka svjetka prvakinja na 200 m i 400 m i svjetska rekorderka na  200 m slobodno u velikim i malim bazenima, ciljala je OI u Tokiju kao na zadnje veliko natjecanje na kojem će nastupiti prije odlaska u mirovinu.

"Između tri mogućnosti koje su spomenute, po meni je najbolja odgoda. Da su Igre preseljene za jesen, pripreme bi bile čudne. Da su odgođene za 2022., ja bih prije toga prestala s plivanjem", izjavila je talijanska plivačica u interviewu objavljenom u srijedu uz "Gazzetta dello Sport".
 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini