SAO PAULO

Pele stabilno, na Božić kod kuće

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Legendarni brazilski nogometaš Pele u stabilnom je stanju i za tri dana će se moći vratiti kući nakon još jednog posjeta bolnici gdje nastavlja liječiti tumore debelog crijeva otkrivene u rujnu, rekla je njegova kći.

"Za dva-tri dana bit će kući i uživati u božićnim blagdanima”, napisala je Kelly Nascimento na Instagramu, u poruci ilustriranoj fotografijom Pelea pored Flavije, još jedne njegove kćeri.

Pele je operiran u rujnu, nakon što je rutinski pregled otkrio tumor.

Bolnica Albert Einstein u Sao Paulu, u kojoj je Pele (81) proveo mjesec dana u rujnu, objavila je u srijedu da se vratio u tu medicinsku ustanovu na još jednu rundu kemoterapije te da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

“Nema nikakvog iznenađenja, planiran je povratak u bolnicu, to je dio liječenja”, rekla je Kelly Nascimento koja živi u New Yorku, ali je bila s ocem u rujnu. Nekoliko sati ranije njezina sestra Flavia već je na Instagramu poslala ohrabrujuću poruku u kojoj je napisala da će ovaj posjet bolnici biti "posljednji u ovoj godini".

Pele je osvojio tri Svjetska prvenstva (1958, 1962, 1970) i najbolji je strijelac brazilske reprezentacije sa 77 golova u 92 utakmice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum