SAO PAULO

Pele preseljen na palijativnu skrb

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Brazilska nogometna legenda Pele prima palijativnu skrb nakon što je kemoterapija prestala davati očekivane rezultate dok se on bori s rakom debelog crijeva, izvijestile su u subotu novine Folha de Sao Paulo.

Pele (82), kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih nogometaša svih vremena, primljen je u bolnicu u utorak kako bi se ponovno procijenilo njegovo liječenje raka, a kasnije mu je dijagnosticirana respiratorna infekcija, prema medicinskim izvješćima.

Folha de S.Paulo je izvijestio da je kemoterapija obustavljena i da je Pele pod palijativnom njegom, te da se liječi samo zbog simptoma kao što su bol i otežano disanje.

Novine su također objavile da je imao opću oteklinu i probleme sa srcem kada je primljen u bolnicu početkom ovog tjedna, kao što je ranije izvijestio ESPN Brasil.

Bolnica Albert Einstein u Sao Paulu zasad je bez komentara, tvrdi Reuters. Medicinsko izvješće objavljeno u petak kaže da je Pele imao adekvatan odgovor na liječenje antibioticima i da je u stabilnom stanju "s općim poboljšanjem zdravstvenog statusa".

U rujnu 2021. izvađen mu je tumor na debelom crijevu i redovito je na bolničkom liječenju.Pele je u objavi na Instagramu u četvrtak rekao da je u bolnici u "mjesečnom posjetu" i zahvalio svojim navijačima na pozitivnim porukama koje je primio.

Bivši napadač Brazila, Santosa i New York Cosmosa objavio je sliku svog lica projiciranu na zgradi u Katru, gdje se održava Svjetsko prvenstvo, uz poruku "Ozdravi što prije".

Natpis s istom porukom postavili su brazilski navijači na stadionu Lusail u petak uoči utakmice s Kamerunom

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of