FUTSAL

OZLJEDE ODNIJELE NASLOV Cetina: Bio sam gotovo siguran da ćemo biti jesenski prvaci

| Autor: Ivica CEROVAC

U najnezgodnijem trenutku ozlijedila su nam se dvojica članova prve postave, kapetan Goran Urošević i najbolji strijelac Srđan Lolić, da bismo u završnici polusezone ostali i bez Sanela Imširevića. Izostanak trojice bitnih dijelova našeg kostura se osjetio i rezultirao je time da na kraju nismo ostvarili rezultat koji smo željeli, rekao je Valter Cetina

 

Futsal Pula prošle je jeseni po prvi put zaigrala u Drugoj HMNL-zapad i debitantska sezona bila je kao iz najljepših snova. Regularni dio Puljani su okončali bez poraza, s 11 pobjeda i tek tri remija te odmah izborili kvalifikacije za najviši rang, da bi u srazu tri drugoligaška prvaka zauzeli drugo mjesto iza Olmissuma, nedovoljno za izvlačenje prvoligaške vize. To nije zaustavilo pulske haklere, koji su u novu drugoligašku sezonu krenuli u istom ritmu, s četiri startne pobjede, da bi potom u naredna četiri kola od mogućih 12, osvojili tek četiri boda. Shodno slabijim rezultatima, na zimsku su stanku otišli kao drugoplasirani.

Neočekivani poraz od fenjeraša

- Za razliku od prošle sezone kad smo svima bili nepoznanica te su u susrete protiv nas ulazili i s malo podcjenjivanja, naročito u prvom dijelu, sada su nas svi shvatili puno ozbiljnije. Usto, i mi smo malo promijenili izgled momčadi te pomladili svoje redove, no najveći problem ipak nam je predstavljala činjenica što smo zaredali s ozljedama, konstatirao je Valter Cetina, predsjednik, trener, a u situacijama poput ove i igrač Futsal Pule. - U najnezgodnijem trenutku ozlijedila su nam se dvojica članova prve postave, kapetan Goran Urošević i najbolji strijelac Srđan Lolić, da bismo u završnici polusezone ostali i bez Sanela Imširevića. Izostanak trojice bitnih dijelova našeg kostura se osjetio i rezultirao je time da na kraju nismo ostvarili rezultat koji smo željeli, a to je naslov jesenskog prvaka. Iskreno, bio sam gotovo siguran da ćemo polusezonu okončati na prvom mjestu, ali manjak iskustva doveo je u određenom trenutku do izostanka pravog poteza i na kraju smo završili kao drugi.

Domaći remi s dojučerašnji prvoligašem Jesenjem i minimalni poraz u Novom Marofu ne može se okarakterizirati kao podbačaj, što se ne bi moglo reći za poraz u posljednjem kolu na gostovanju kod "fenjeraša" Petrinjčice.

- Da smo dobili bili bismo prvi, ali poklopilo nam se da je Petrinjčica jedino tu utakmicu bila kompletna. Dečki su to koji igraju veliki nogomet, a kako im je tamo sezona završila, svi su se preselili u dvoranu. I u tom smo slučaju kvalitetniji od njih i očekivao sam tri boda, ali jednostavno se tako poklopilo. Oni su se pred svojim navijačima željeli iskupiti za prijašnje loše rezultate, dok smo mi u prvih pet minuta promašili dvije-tri izgledne prilike i kazna je brzo stigla. Oni su prvi zabili i kasnije im je ulazilo doslovno sve što su pukli po našem golu, premda treba priznati da nismo odigrali na željenom nivou, istaknuo je Cetina. - Jedina dobra stvar u cijeloj toj priči je da nas taj poraz nije puno koštao, jer je Jesenje u posljednjem kolu poraženo u Sisku.

Drugi dio sezone kreće 8. veljače, a pogled na ljestvicu garantira samo jedno, potpunu neizvjesnost. Naime, Jesenje na svom kontu ima 17 bodova, a za vratom mu pušu Futsal Pula, Novi Marof i Bjelovar, koji su ih prikupili po 16.

Vošten, Rauch i Vuzem

- Imamo sve u svojim nogama i sve će ovisiti o nama samima te ako budemo pravi, bit ćemo prvi. Već nakon prvog kola ljestvica bi se mogla presložiti po mojim željama, jer Jesenje ide u goste Petrinjčici koja će, po informacijama koje imam, biti kompletna, dok mi gostujemo u Bjelovaru, kojeg smo na otvaranju sezone u Puli svladali s 15:3, prisjetio se Cetina. - Ta se utakmica igrala u ponedjeljak, oni zbog poslovnih obveza nisu mogli doći kompletni i konačni rezultat nije mjerilo njihove kvalitete. Bjelovar je puno ozbiljnija momčad i sigurno nam neće biti lako, no vjerujem u nas, znam koliko smo dobri i uvjeren sam da tamo možemo uzeti tri boda. Ako u tome uspijemo, i ostali se rezultati poklope prema očekivanjima, onda bi o naslovu prvaka trebala odlučivati naša utakmica s Jesenjem, no daleko je još do toga.

Za ostvarenje željenih rezultata trebat će odraditi dobre pripreme, a puno će ovisiti i o situaciji s igračkim kadrom.

- Realno je za očekivati da je Imširević zaključio sezonu, eventualno pred kraj možda počne s treninzima. Što se tiče Uroševića i Lolića, vjerujem da će oni biti spremni za početak priprema, otkrio nam je Cetina. - Uz Viktora Voštena koji nam se priključio u smiraj prvog dijela sezone, s nama trenira i Roberto Rauch kojeg ćemo registrirati u zimskom prijelaznom roku. Razmišljamo o još nekim pojačanjima, a zasad je dogovoreno da na početak priprema dođe Antonio Vuzem. Riječ je o 21-godišnjaku rođenom u Virovitici, koji je tijekom školovanja u Zagrebu prošao omladinske kategorije Nacionala. Preselio se u Pulu, ovdje se zaposlio, imali smo ga prilike vidjeti na djelu na "Ulici" i bili smo više nego zadovoljni te nam je želja uspostaviti suradnju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter