NAJNOVIJEISTRA 1961

OVO JE SOLIDNA BAZA: Dovođenjem kvalitetnih pojačanja možemo zaokružiti jednu dobru priču

| Autor: Ivica CEROVAC
ODLIČAN NA TRENING UTAKMICI - Robert Perić-Komšić (D. MEMEDOVIĆ)

Imamo deficit na krilima i zato radimo intenzivno na dovođenju pojačanja. Usto, želja nam je dovesti i jednog kvalitetnog stopera, kao i jednog defanzivnog veznog igrača, s obzirom da su većina naših veznjaka potentni te imaju kreaciju i slobodu prema naprijed, rekao je Prelec

Pet treninga odradio je Ivan Prelec u svom prvom tjednu na klupi Istre 1961, koji je okončan međusobnom utakmicom. Sve s čime u ovom trenutku raspolaže, postrojio je novi trener na štinjanskom Fortinu, polovici igrača podijelio crvene markirke i potom jedne i druge posložio u formaciji 4-3-3 te ih poslao na teren da pokažu što znaju. Unutar klupski "obračun" trajao je 45 minuta, nakon odrađenih 25 Prelec je malo promiješao momčadi, a kad se na kraju prašina slegla, oni bez markirki veselili su se 3:0 pobjedi.

- Tko god se bavi sportom, taj u svakoj utakmici ide na pobjedu, ali kao što sam i naglasio igračima u svlačionici, u pripremnim utakmicama fokus nije na rezultatu. Kroz tjedan imamo različite fizičke i taktičke aspekte koje obrađujemo, a utakmica na njegovom kraju nam dođe kao sukus svih opterećenja. Ono što želimo je da ona bude kondicijski podražaj koji će puniti igrače, a usto da u njoj primijenimo s taktičke strane ono na čemu smo radili na treninzima. Fokus je na tome, a rezultat je u drugom planu, rekao je Ivan Prelec, trener Istre 1961. - Što se tiče sustava, 4-3-3 je onaj koji ja najviše preferiram, ali moje prijašnje momčadi su igrale u formacijama 3-4-3, 4-2-3-1 i 3-5-2. Sustav ću prilagoditi prema profilu igrača koji ćemo imati u momčadi i kad kroz tjedan-dan budemo imali isprofiliran kadar, onda ćemo prema njemu odrediti koji nam sustav najviše odgovara. No, isto tako, igrači moraju biti sposobni odigrati u nekoliko različitih sustava, jer je to nešto što ćemo sigurno mijenjati i kombinirati u tijeku prvenstva, a shodno s time i uvježbavati na treninzima.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam