PULA

OTVORENO PH ZA OSOBE S INVALIDITETOM: Nastupilo ukupno 98 natjecatelja iz osam država

| Autor: Glas Istre
Jelena Vuković

Jelena Vuković


U nedjelju je na SRC Uljanik u Puli održano Otvoreno međunarodno prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom u organizaciji AK Spektar i HASOSI-a, te Grada Pule i Sportske zajednice Grada Pule. Nastupilo je 98 natjecatelja iz Hrvatske, Austrije, Bugarske, Slovačke, Češke, Srbije, Slovenije i Crne Gore, a članovi Spektra bili su jedni od najbrojnijih klubova.

Bilo je ovo jedino paraatletsko natjecanje u ovoj godini, na kojem su sportaši pokazali svoju formu za nadolazeće Europsko prvenstvo u Poljskoj u lipnju, te Paraolimpijske igre u Tokiju.

Od hrvatskih paraolimpijaca treba istaknuti rezultat Miljenka Vučića u kugli od 13.49 metara, kao i Velimira Šandora u disku s daljinom od 20.02 m. Matija Sloup je kugli ostvario rezultat 9.68 m, Ivan Katanušić u disku 58.65 m, dok je paraolimpijska pobjednica iz Rija Puljanka Mikela Ristoski (AKOSI Medulin) u skoku u dalj slavila s rezultatom 5.40 m.

Izbornik Damjan Sedić istaknuo je kako se desetak što evidentnih, što mogućih putnika za POI u Tokiju nametnulo svojom trenutačnom formom.

- Svi su oni nagovijestili dobru sportsku sezonu tako da se nadam dobrim rezultatima na Europskom prvenstvu u Poljskoj od 2. do 5. lipnja. Pred nama je i 25. travnja ekipno prvenstvo, najvjerojatnije u Zagrebu. Žalosti me što smo zbog pandemijskih razloga morali reducirati nastupe naših paraatletičara izvan Hrvatske kako bismo prevenirali moguće oboljenja od covida, kazao je izbornik Sedić dodavši kako će hrvatske boje u Tokiju braniti deset paraatletičara.

Domaini, članovi Spektraostvarili su također zapažene rezultate. Emilio Zonta, kategorija F55, je u bacanju kugle bio šesti s 5,73 m, a u bacanju diska treći s rezultatom 16,84 metra čime je postavio novi hrvatski rekord. Sandro Krupljan, kategorija F55, nastupio je u bacanju diska i s rezultatom od 16 m osvojio 7. mjesto, te 6. u bacanju kugle s rezultatom od 5.51 m. Massimo Iveta, kategorija F33, na svojem prvom natjecanju osvojio je drugo mjesto u kugli s rezultatom 5,02, a u bacanju diska 7. s rezultatom 8,53 m. Alis Mustafić, kategorija F54, je na svom premijernom natjecanju bio 8. u bacanju kugle s rezultatom 3,45 m i 8. u bacanju diska s rezultatom od 8,37 m. Elisa Solo, kategorija F54, bila je peta u kugli s rezultatom 1,07 m i treća u disku s 2,40 m. Marin Giljanović, kategorija F55 i T55, odvozio je promo utrku na 100m u invalidskim kolicima s rezultatom od 29.82 sekunde, a u bacanju diska je bio šesti s rezultatom 12,30 m. Mirnes Omerhodžić, kategorija F51, bio je treći u disku sa 7,25 m i sedmi u bacanju čunja s rezultatom od 18,17.

Jelena Vuković je nakon jednogodišnje stanke i teške ozljede bila treća kugli s rezultatom 6,51 m i prva u bacanju diska s rezultatom od 18,91 m. Ovo joj je bio najbolji rezultat u posljednje dvije godine, pa je tako od 1996. do danas ostala prvakinja Hrvatske u bacanju diska.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater