PRVENSTVO HRVATSKE ZA OSOBE S INVALIDITETOM

PULJANKA JELENA VUKOVIĆ DRŽAVNA JE PRVAKINJA U BACANJU DISKA: "Srce je puno, nije ovo posao za slabiće, s poda ustaju samo hrabri!"

| Autor: Glas Istre


Završilo je Prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom u Puli, osvojili smo pet medalja, oborili jedan državni rekord, postala sam državna prvakinja u bacanju diska, a doprvakinja u bacanju kugle. Duljine i rezultati nisu savršeni ali su dovoljno dobri da budemo najbolji

U Puli je proteklog vikenda održano 23. Otvoreno prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom.

Na prvenstvu je nastupilo 88 atletičara iz cijele Hrvatske, te je ovo bilo jedino atletsko natjecanje u ovoj godini s obzirom na koronavirus. Domaćini ovoga prvenstva bili su AK Spektar iz Pule i Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom iz Zagreba.

Na natjecanju je nastupilo 8 atletičara iz kluba domaćina AK Spektra iz Pule.

Jelena Vuković je postala državna prvakinja u bacanju diska, te doprvakinja Hrvatske u bacanju kugle. Sandro Krupljan osvojio je drugo mjesto u bacanju diska te u svojoj kategoriji postavio novi državni rekord.

Emilio Zonta osvojio je treće mjesto u bacanju diska, a Mirnes Omerhodžić drugo mjesto u bacanju diska.

Marin Giljanović završio je na četvrtom mjestu u bacanju diska.

Debitantica Elisa Solo nastupila je bacanju kugle, a najmlađa natjecateljica Jovana Obradović koja ima samo 12 godina, zauzela je drugo mjesto u bacanju kugle te srebrnu medalju za juniore.

Na natjecanju je sudilo preko 30 sudaca, a volontiralo više 30 volontera unatoč jako lošem vremenu.

"Za kraj ove sportske sezone, treba to sve skupa malo sabrati. Emocije, ima ih previše. Završila je ova za mene, sve samo ne sportska sezona, nakon frakture i gipsa, rupture mišića i pauze od pet mjeseci, povratak u realnost…. Kao da me netko opet bacio s neba u svijet atletike. Želim se zahvaliti svim volonterima koji su bili s nama ova dva dana, nadam se da vas nismo jako ugnjavili, bez vas ovo ne bi bilo moguće, a da ne govorim koliko bi sve bez vaših osmijeha bilo tužno i nekvalitetno. Mi sportaši bi rekli, hvala vam što ste ostavili srce na terenu za svakoga od nas! Čestitke svim mojim sportašima na ostvarenim rezultatima, a posebno medaljašima, Emilio Zonta i Mirnes Omerhodžić, posebna čestitka za Minija - Lucius Krupljan i novi Hrvatski rekord!

Čestitke našoj maskotici Jovani - Ljiljana Obradović i Elisi Solo na debitantskom nastupu.

A svima koji nisu osvojili medalje, bili ste odlični, vaši rezultati pokazuju da napredujete i da će svaki put biti sve bolje, dok je i vi ne objesite oko vrata!

Ponosna sam ljudi na sve vas s moje desne i one lijeve, ispred mene i iza mene, oplemenili ste me, i ponosna sam što ste dio baš A.K. Spektar Pula, a naši volonteri su samo naši topli i srčani.

Hvala dr. Fedoru Butkoviću i dr. Maji Ploh, kao i Naili Zuković na medical staff funkciji koju ste obavljali ova dva dana na terenu, a da bi medical staff bio potpuno opremljen, hvala ZU Valun i Lari Modrušan, kao i Igoru Popoviću i Crvenom križu Pula. Hvala trenerima Katji Luketić i Ivanu Radešiću, kao i pomoćnoj trenerici Katarini Polić na stručnoj trenerskoj pomoći.

Hvala pizzeriji Peperoncino i ljekarni Valun kao generalnim sponzorima, te tvrtci Bauerfiend koji su prepoznali naše vrijednosti.

Hvala Istarskim domovima zdravlja i Općoj bolnici Pula na sredstvima za održavanje mjera potrebnih za zaštitu i suzbijanje prodora Covida 19.

Završilo je Prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom u Puli, osvojili smo pet medalja, oborili jedan državni rekord, postala sam državna prvakinja u bacanju diska, a doprvakinja u bacanju kugle. Duljine i rezultati nisu savršeni ali su dovoljno dobri da budemo najbolji.

Veliko hvala liječnicama i terapeutima odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju OB Pula koji su me osposobili da opet budem ono što jesam, atletičarka u duši, napravili ste veliki posao!

Hvala i svim medijima koju su prepoznali vrijednosti sporta osoba s invaliditetom i popratili ovo veliko natjecanje!

Srce je puno, nije ovo posao za slabiće, s poda ustaju samo hrabri!", rekla nam je organizatorica i državna prvakinja Jelena Vuković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of