TOKIO

OI Tokio: Odstupio kreativni direktor Igara

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kreativni direktor Olimpijskih igara u Tokiju Hiroshi Sasaki dao je ostavku zbog uvreda koje je uputio domaćoj komičarki Naomi Watanabe u svezi sa njenom tjelesnom težinom.  

Sasaki (66) je rekao da će Watanabe nositi svinjske uši na ceremoniji obilježavanja početka Olimpijskih igara, ali se kasnije ispričao i priznao da su njegovi komentari "velika uvreda" za Watanabea.

Sasaki je bio kreativni direktor zadužen za svečanosti otvaranja i zatvaranja igara, koje su odgođene s 2020. na 2021. zbog pandemije koronavirusa.

 Njegova ostavka se dogodila samo nekoliko tjedana nakon što je bivši predsjednik organizacijskog odbora Igara u Tokiju Yoshiro Mori bio prisiljen dati ostavku zbog seksističkih primjedbi. Bivša olimpijka Seiko Hashimoto preuzela je dužnosti voditelja organizacijskog odbora Olimpijskih igara.

"Moje ideje i komentari bili su vrlo neprikladni. Iskreno se ispričavam njoj i ljudima koji su se osjećali nelagodno zbog mojih ovakvih izjava", rekao je Sasaki u izjavi koju je izdao Organizacijski odbor OI.

Tridesettrogodišnja Watanabe jedna je od najpoznatijih komičara u Japanu i poznata je po tome što zagovara pozitivan imidž tijela. Posljednjih godina bila je vođa pokreta nazvanog "pochakawaii", što u prijevodu znači "debela i slatka", a 2014. godine osnovala je jednu od prvih japanskih marki odjeće većih veličina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater