GLADIJATOR FIGHT NIGHT 4

Održano službeno vaganje za sutrašnje borbe u Pattinaggiju GLAVNI AKTERI NA VAGI IMALI PO 106 KILOGRAMA

| Autor: Ivica CEROVAC
(D. MEMEDOVIĆ)

Bila je to moja planirana težina, s njom se najbolje osjećam i nadam se da ću to pokazati kad borba krene. Imam svoj cilj, već sam u glavi zamislio kako bi borba trebala izgledati i što trebam uraditi da ostvarim željeni plan, rekao je "trojanac" Ivan Vitasović

U Automat klubu Senator - Stella održano je službeno vaganje za međunarodnu borilačku priredbu "Gladijator Fight Night 4" koja će se sutra, s početkom u 20 sati, održati u pulskom Pattinaggiju. Pod pokroviteljstvom Grada Pule, priredbu organizira udruga za promicanje borilačkih sportova Legija na čelu s predsjednikom Tomislavom Markulinom, koji je ulogu "matchmakera" povjerio Zelgu Galešiću. Trener pulskog Trojana, i nekadašnji vrhunski majstor slobodne borbe, sastavio je atraktivan "fight card" koji će sadržavati devet borbi, pet profesionalnih i četiri semi-pro.

Prednost u visini

Šest borbi bit će po MMA pravilima i tri u K1, na djelu ćemo vidjeti sedmoricu "trojanaca" a u glavnoj borbi večeri Ivan Vitasović će odmjeriti snagu s Kubancem Maikelom Santiestebanom. Borci su se jučer prvi put sučelili te stali na vagu koja je i jednom i drugom pokazala 106 kilograma.

- Zadovoljava me činjenica što smo na istoj kilaži, i to na 106 kg, što je bila moja planirana težina. S njom se najbolje osjećam i nadam se da ću to pokazati kad borba krene. Što se tiče protivnika, riječ je o klasičnom hrvaču, širem nego dužem, što posebno dolazi do izražaja u super teškoj kategoriji. Ništa to nije s čime se već nisam susretao, ali da budem iskren, sasvim mi je svejedno tko mi je protivnik i ne obazirem se previše na njega. Imam svoj cilj, već sam u glavi zamislio kako bi borba trebala izgledati i što trebam uraditi da ostvarim željeni plan, a na ostalo se ne obazirem i nebitno mi je tko će pritom stajati nasuprot mene, rekao je Ivan Vitasović po okončanju službenog vaganja. - Imam prednost u visini i od mene možete očekivati borbu u stojećem stavu i držanje distance, dok s njegove strane očekujem pokušaj desnog "overhanda", eventualno zatim lijevi kroše te potom ulazak u noge i rušenje s ciljem da me završi "ground and poundom" u parteru. Klasični je to stil kojeg je usavršio legendarni Dan Henderson i kojeg u slobodnoj borbi koriste hrvači niži od svojih protivnika. Na meni je da se obranim od rušenja i nastavim borbu na nogama što mi više odgovara, ili da okončam tranziciju na njemu i onda završim borbu. Pripremio sam taktiku i u slučaju da me sruši, sve s ciljem da ga izmorim i nakon toga polovinom druge runde zaključim priču.

Atraktivne borbe

Prije Vitasovića i Santiestebana, večeras će se u ring popeti Andi Vrtačić, kojem će u njegovom debiju u MMA protivnik biti Leon Krajačić iz Belišća. Poput svog klupskog kolege, i Vrtačić je viši od svog protivnika, a usto je i dva kilograma teži.

- Nisam se borio godinu i pol dana, pa je taj nedostatak kontinuiteta doveo do toga da mi je postizanje potrebne težine bio mali šok, ali odradio sam sve bez problema i sad sam fokusiran na ostvarenje svog cilja. To je pobjeda do koje ću, kao i uvijek, nastojati doći uz atraktivnu borbu, no pritom neću pod svaku cijenu tražiti nokaut. Forsirat ću "stojku" jer mi to ide najbolje, dok pretpostavljam da će me protivnik nastojati što prije srušiti. Bit će to sukob stilova, u kojem će se moj pokazati uspješnijim, zaključio je Vrtačić.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater