NAJNOVIJEUMAG

Mali nogometaši iz europskih klubova zavladali zelenim terenima: GOTOVO 600 NOGOMETAŠA IZ PET ZEMALJA IGRAJU U STELLA MARISU

| Autor: Sanja BOSNIĆ

Pred nama je nastavak turnira U12/U13 koji će se održati od 29. do 31. ožujka, a valja naglasiti da će do konca Umag Trophy 2019. umaška publika prvi puta uživati u virtuoznoj igri mladih ekipa PSG, Inter Milano, Benfica, Crvena zvezda Beograd, NK Maribor i drugih, najavio je Timotej Kranjc, direktor B4sportcampsa, začetnika navedenih turnira

Suho i sunčano vrijeme, blaga klima, turistički kapaciteti Umaga koji nude vrhunski smještaj u hotelima i vrhunska sportska infrastruktura, privukli su i ove godine mlade nogometne momčadi iz emitivnih nogometnih tržišta. Rekao nam je to direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović i naglasio da je to samo nastavak razvojne priče o sportskoj predsezoni. Predstavio je, s neskrivenim sportskim žarom, sada već tradicionalni 4. međunarodni nogometni turnir Umag Trophy 2019. u kojem sudjeluju od ožujka do svibnja, u četiri termina ekipe: U 11, U12/U 3, U8/U9, U14.

Prvi turnir već odigran

Od Timoteja Kranjca, direktora B4sportcampsa - začetnika navedenih turnira, doznajemo da je prošli tjedan odigran prvi turnir Umag trophy U11 pred punim nogometnim stadionima Sportskog centra Stella Maris na kojem su sudjelovale 52 nogometne ekipe iz pet europskih država: Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Italije. Sveukupno 582 nogometaša, koji su odigrali 202 utakmice i zabili 572 gola, što su po utakmici gotovo tri zgoditka.

- Nastupio je podmladak iz velikih europskih nogometnih ekipa, ali i istarskih, i to AC Leibnitz (Austrija), Debreceni Labdarugo Akademia (Mađarska), HNK Rijeka, NK Domžale, NK Istra 1961, NK Celje, NK Olimpija, NK Rudar Velenje, NK Triglav Kranj, NK Jadran Poreč, ND Idrija 1911, ASD Trieste calcio (Italija), NK Petrovija, NK Umag-Mladost...nizao je Kranjc te nezaboilazno spomenuo i pobjednike. Prvo je mjesto, tako, osvojila momčad slovenskog NK Domžale, drugo HNK Rijeka, dok su treći bili mali slovenski zmajčeki iz NK Olimpije koji su u utakmici za treće mjesto savladali NK Jadran Poreč.

Idući susreti u petak

- Pred nama je nastavak turnira U12/U13 koji će se održati od 29. do 31. ožujka, a valja naglasiti da će do konca Umag Trophy 2019. umaška publika prvi puta uživati u virtuoznoj igri mladih ekipa PSG, Inter Milano, Benfica, Crvena zvezda Beograd, NK Maribor..., najavljuje Kranjc pohvalivši za uspješnu organizaciju turnira domaćina NK Umag Mladost. Zahvalio je na uspješnoj suradnji i pokroviteljstvu TZ grada Umag i Grad Umag, a za ljubaznost hotelijerske tvrtke Plava Laguna d.o.o. Poreč/Umag.

- Ovakvim sportskim manifestacijama u predsezoni i posezoni stvaramo kod gostiju percepciju da je Umag Europski grad sporta 2018, zaista tijekom cijele godine sportska destinacija, dok istovremeno kod mladih, izuzev lijepih sjećanja na sportska druženja i ostvarene rezultate razvijamo i pozitivne uspomene na boravak u gradu s namjerom da nam se vraćaju kao budući gosti, zaključio je Popović podcrtavajući tako višestruki značaj ulaganja u segment ovakvog tipa sportskih manifestacija.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam