SISAK

Obilježen 90. rođendan TŠK Topolovca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Upravo na dan kada je 1932. godine Kraljevska banska uprava u Zagrebu odobrila Statut i akt o osnivanju kluba, u Sisku je u ponedjeljak održana svečana sjednica Skupštine "TŠK-a 1932" u povodu 90 godina djelovanja nogometnog kluba.

Riječ je o malom klubu iz Topolovca, sela pokraj Siska, koji se kroz bogatu povijest natjecao u svim stupnjevima, da bi u sezoni 2001. - 2002. godine čak nastupao i u Prvoj nogometnoj ligi. Klub je osnovan na poticaj sedmorice entuzijasta, a taj entuzijazam Topolovčane nije napustio sve do danas.

Sudionike svečanosti ugodno je iznenadio neposredni dolazak nekolicine nogometnih dužnosnika iz Beča, s višim savjetnikom predsjednika HNS-a Zorislavom Srebrićem, koji je nakon veličanstvene pobjede nad Austrijom prenio čestitke Zlatka Dalića i reprezentativaca. 

"To je bila pobjeda zajedništva, koje moramo zadržati. Ne smijemo pritom zaboraviti niti naše prethodnike, koji su stvarali povijest najpopularnijeg sporta. Kako bi zadržali visoki ugled hrvatskog nogometa, moramo biti jaki u klubovima", poručio je Srebrić.

Jubilej je predstavnicima kluba čestitao župan Ivan Celjak, koji je napomenuo kako su svi uspjesi kluba, pa i plasman u Prvu ligu, ostvareni vlastitim igračkim kadom, što je posebno vrijedno. Predsjednik Županijskog nogometnog saveza Davor Ivić je spomenuo kako se u selima "preko Save" uvijek igrao dobar nogomet i ona su bila rasadište dobrih igrača.

Na moguće probleme u radu klubova na ruralnom području, zbog negativnog demografskog stanja, upozorio je predsjednik Zajednice sportskih udruga SMŽ Marko Badrić, pa je sisački dogradonačelnik Marko Krička napomenuo kako je klubovima potrebna pomoć kako bi opstali.

O povijesti kluba govorio je njegov predsjednik Zdravko Križe, koji je osim plasmana u Prvu ligu, kao uspjeh kluba izdvojio i prvo mjesto TŠK-a na državnom prvenstvu veterana 2013. godine.

U sklopu svečanosti uručene su zahvalnice pojedincima i organizacijama koje su pomagale klub, a pripremljena je izložba dijela trofeja, fotografija i dokumenata kluba iz njegove bogate povijesti.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini