HRVATSKA U-21 REPREZENTACIJE DANAS U 18.30 SATI IGRA U PULI

NASLJEDNICI VATRENIH NA DROSINI: Danska "glumi" protivnike iz San Marina

| Autor: Ivica CEROVAC
Nenad Gračan (N: LAZAREVIĆ)

Danska gaji agresivan nogomet, ali isto je tako momčad koja voli igrati te s te strane mogu reći da su slični Englezima i Francuzima. Riječ je o odličnoj reprezentaciji koja je svoju kvalitetu potvrdila plasmanom na prvenstvo Europe, a tamo neće biti loših, rekao je izbornik Gračan

U Italiji i San Marinu će se od 16. do 30. lipnja održati Europsko nogometno prvenstvo za igrače do 21 godine starosti. Nakon 15 godina izbivanja, na njemu će nastupiti i izabrana hrvatska vrsta, koju je ždrijeb smjestio u skupinu C zajedno s Engleskom, Francuskom i Rumunjskom. Na europskoj smotri okušat će se i Danska, reprezentacija s kojom će Hrvatska danas na "Drosini", s početkom u 18.30 sati, odraditi generalku pred odlazak na "čizmu".

Talentirana generacija

- Stanje u momčadi je dobro, a dečki su izuzetno motivirani. Nemamo zdravstvenih i nekih sličnih problema, sve što smo zacrtali za ovaj dio priprema smo napravili, a današnja će nam utakmica sigurno proširiti vidike. Ono što je najvažnije, to je da nam se na njoj nitko ne ozlijedi, da nam se potom priključe igrači iz A reprezentacije te da u miru okončamo pripreme i dočekamo Europsko prvenstvo, rekao je Nenad Gračan, izbornik U-21 reprezentacije. - Danska gaji agresivan nogomet, ali isto je tako momčad koja voli igrati te s te strane mogu reći da su slični Englezima i Francuzima. Riječ je o odličnoj reprezentaciji koja je svoju kvalitetu potvrdila plasmanom na prvenstvo Europe, a tamo neće biti loših. Nedavno su odigrali utakmicu protiv Francuske, koja istina nije bila kompletna, i pobijedili s 1:0.

I Hrvatska je u studenom, nakon uspješnog okončanja kvalifikacija i u trenutku kad se još nije znalo da će ih "ples kuglica" svrstati u istu skupinu, odigrala prijateljsku utakmicu protiv Francuske na njenom terenu. Završilo je 2:2, uz pogotke Alena Halilovića i Filipa Uremovića.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini