U-21: DUJE ĆALETA-CAR

SUTRA JE BITI ILI NE BITI: Kad smo pravi, jedni smo od najboljih u Europi

DALIĆ GA POSUDIO GRAČANU - Duje Ćaleta-Car (T. DUBRAVEC/CROPIX)

Kad pogledate imena i klubove u kojima igramo, onda ne treba puno govoriti. Ali sutra protiv Grčke moramo biti oprezni, jer ne igraju imena, nego kolektiv. Moramo biti zajedno klapa. Ne smije se nitko izdvajati na terenu, smatra stoper Hrvatske i Marseillea

Jedan od ključnih igrača reprezentacije koju prema europskoj smotri vodi izbornik Nenad Gračan svakako je stoper Duje Ćaleta-Car. Jedinog igrača U-21 reprezentacije koji ima srebrnu medalju s ovogodišnjeg svjetskog prvenstva u Moskvi izbornik A selekcije Zlatko Dalić prepustio je svom kolegi. Dovoljan znak od kolikog je značaja ova sutrašnja pulska utakmica.

- Ovo nam je biti ili ne biti, utakmica koja odlučuje o direktnom plasmanu na EP, rekao je Duje Ćaleta-Car nakon jučerašnjeg jutarnjeg treninga na "Drosini". - Spremni smo, koncentrirani i dobro smo trenirali. To što sam bio s A reprezentacijom u Rusiji mi puno znači. Dobio sam puno iskustva, proveo sam s našim najboljim igračima neko vrijeme i to mi je donijelo samopouzdanje za nastavak karijere. Sad sam tu da pomognem U-21 reprezentaciji jer znamo koliko dugo se ova reprezentacija nije plasirala na velika natjecanja. Dat ćemo sve od sebe i nadamo se dobrom rezultatu.

U svakoj se prilici naglašava kako je ovo iznimno jaka reprezentacija. Generacija od koje se puno očekuje i kad se razgovara o A reprezentaciji.

- Kad pogledate imena i klubove u kojima igramo, onda ne treba puno govoriti. Ali sutra moramo biti oprezni, ne igraju imena, nego kolektiv. Moramo biti zajedno, moramo biti klapa. Ne smije se nitko izdvajati na terenu. Kad smo pravi, jedni smo od najboljih u Europi. Vidjelo se i u Bjelorusiji kako to izgleda kad smo raspoloženi. Ostvarili smo glatku 4:0 pobjedu. Sutra nas čeka teška utakmica. Protiv njih smo se namučili u Grčkoj, bili su čak i bolji, ali sad igramo na domaćem terenu i očekujem da će nas publika doći podržati. Pogotovo što A reprezentacija u Rijeci igra bez prisustva gledatelja, pa se nadam da će i Riječani doći u Pulu. Dobro će nam doći svaka podrška. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of