NAJNOVIJEISTRA 1961

NAJGORA UTAKMICA: Ivan Prelec preuzeo odgovornost za poraz

| Autor: Ivica CEROVAC
OVAKVA SE UTAKMICA NE SMIJE PONOVITI - Ivan Prelec (Danilo MEMEDOVIĆ)

S obzirom na sve što smo dosad prezentirali u prvenstvu, ovo nam je bila najlošija utakmica. Nismo ni blizu radili stvari koje smo radili prije i nema smisla pričati o pojedincima kad je čitava momčad podbacila, a onda je odgovornost isključivo moja kao trenera i nikog drugog, decidiran je Ivan Prelec

U blijedoj nogometnoj predstavi koja je bila daleko ispod prvoligaškog nivoa, nogometaši Istre 1961 poraženi su na gostovanju kod direktnog konkurenta Varaždina. Zaokružili su tako "zeleno-žuti" krug, devet utakmica u kojima nisu osjetili slast pobjede, a najgore u cijeloj toj priči je što su u dva posljednja kola kompromitirali sve ono dobro što su napravili u dosadašnjem dijelu sezone. Krajem srpnja i početkom kolovoza puleni Ivana Preleca svladali su Inter i Varaždin, da bi u listopadu najprije dopustili "keramičarima" da im u četvrtoj minuti sudačke nadoknade "otmu" dva boda na "Drosini", a potom Varaždincima da ih svladaju pogotkom postignutim u sam smiraj dvoboja.

- Bila je to jako skromna utakmica, usudio bih se reći i loša, kako s naše, tako i s njihove strane te je zorno pokazala zašto smo mi i Varaždin tu gdje jesmo, rekao je Ivan Prelec, trener Istre 1961. - Druga smo najmlađa momčad u ligi i to naše neiskustvo je primjetno, ali ono nam ne može biti opravdanje za ponavljanje grešaka koje nam odnose bodove. Imamo kvalitetu kakvu imamo, ali opet to nije bio razlog da izgubimo ovu utakmicu i da smo umjesto četiri, u dva posljednja kola osvojili samo jedan bod. Po svemu prikazanom najrealnije je bilo da je ova utakmica završila neodlučeno, jer Varaždin nije bio ništa bolji od nas, ali bio je sretniji i umješniji za taj jedan gol.

Prečesto su "zeleno-žuti" u Varaždinu gubili loptu u svojoj polovici terena i tako pružali priliku domaćinu da ih ugrozi. Ti propusti nisu bili kažnjeni do 87. minute, a onda je Benko naplatio cijeli niz grešaka pulskih igrača. Najprije je Ćuže izgubio loptu, pa Tomašević nije uspio raščistiti potencijalnu opasnost, nakon čega je uslijedio ubačaj Lisakoviča kojeg je Čondrić loše procijenio i tek vršcima prstiju dodirnuo loptu, dovoljnu da je "skine" Paviću s glave i idealno servira za Benka koji takve prilike ne propušta.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)
Webcams provided by webcams.travel add a webcam