ZAGREB

Najavljen teniski WTA 125 turnir u Makarskoj

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kristina Mladenović, Arantxa Rus, Clara Burel, Anna Bondar, Aleksandra Krunić, Bernarda Pera te naše Antonija Ružić i Tena Lukas, koja je prije nekoliko dana osvojila ITF-ov turnir u Rimu, nastupit će na teniskim terenima na WTA 125 turniru u Makarskoj od 30. svibnja do 5. lipnja.

"Nakon 15 godina, koliko je ovaj turnir egzistirrao u Bolu na Braču, odlučili smo premjestiti ga u Makarsku, što je sigurno organizacijski iskorak. Zbog niza razloga, odlazimo iz Bola i dolazimo u Makarsku, koja ima prelijepe terene uz more, velike turističke, a i ostale kapacitete, tako da ne sumnjamo u uspjeh turnira", istaknuo je Feliks Lukas, direktor turnira WTA Makarska Open na najavnoj konferenciji za medije u Zagrebu.

"Nastupit će i Marta Kostyuk, ukrajinska mlada zvijezda pod vodstvom našeg proslavljenog asa Ivana Ljubičića, Španjolka Nuria Parrizas Diaz, jedna od najboljih zemljašica“, istaknuo je Lukas, koji je dodao kako iz Italije stižu Martina Trevisan i Lucia Bronzetti, a na listi čekanja je legenda talijanskog i svjetskog tenisa Sara Errani.

Dolazak su najavile i dvije najbolje igračice iz Slovačke - Kristina Kucova i Anna Karolina Schmiedlova te najbolja švedska tenisačica Rebecca Peterson. Osim njih naveo je i Mayar Sherif, najbolju tenisačica iz Egipta i najbolje rangiranu Brazilku Beatriz Haddad Maia, finalisticu parova ovogodišnjeg Australian Opena.

Lukas je poželio da turnir osvoji hrvatska tenisačica, a konferenciji su nazočile Antonija Ružić i Tena Lukas, koje su dobile wild-card organizatora. 

"U životnoj sam formi, prošli tjedan sam osvojila ITF turnir i jako se radujem nastupu pred domaćom publikom. Prošla godina je bila vrlo loša za mene, a sada se sve posložilo", kazala je Tena.

Iz Floride se video vezom javila nekad najbolja hrvatska tenisačica Mirjana Lučić Baroni i čestitala organizatorima na dovođenju turnira u njezin zavičaj.

"Jako sam ponosna što ovako jaki turnir dolazi u moj grad, koji ima što ponuditi hrvatskom i svjetskom sportu.Nadam se da će neka od makarskih djevojčica vidjeti turnir i odlučiti postati vrhunska tenisačica", kazala je Mirjana. 

U Makarsku dolazi produkcijska kuća Noah Media Group koja će za  Netflixov dokumentarac snimati kadrove na teniskim terenima i u „backstageu“, a najavljen je i nikad atraktivniji zabavni program s poznatim izvođačima poput Big Banda i Zdenke Kovačiček, Black Coffeeja, Mjesnog odbora, Nene Belana, vokalni sastav Cambi i klapa Šufit, organizirat će se izložbe i predstave, Kids Day, pa se Makarska na tjedan dana pretvara u WTACity.

"Od 30.svibnja do 5. lipnja Makarska će postati središte zabave i sporta na Jadranu. Pozivam sve ljubitelje sporta i dobre zabave da s nama uživaju u prvom WTA Makarska Open i WTACity-u koji će Makarsku uvesti u ljetnu sezonu na jedan nov i uzbudljiv način", istaknula je Antonia Radić Brkan, zamjenica gradonačelnika Makarske.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom