31. IZDANJE MALONOGOMETNOG TURNIRA

MOJA ULICA, MOJA EKIPA: U završnici borbe za seniorski naslov tri nositelja i mladi Šijanci

| Autor: Ivica CEROVAC
Favoriti današnje završnice - Elvir Husarić, MNE Veruda Maling (Danilo MEMEDOVIĆ)

Favoriti današnje završnice - Elvir Husarić, MNE Veruda Maling (Danilo MEMEDOVIĆ)


Danas ćemo u Domu sportova "Mate Parlov" dobiti pobjednika 31. izdanja pulskog malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2019 - Favbet". U prvom polufinalu snagu će odmjeriti MNE Veruda Maling, branitelj naslova i prvi nositelj, te pazinski Plavi put, četvrti nositelj kojem je najveći doseg na "Ulici" drugo mjesto osvojeno 2017. godine. Poslije njih na parket će istrčati drugi nositelji, klinci Pizzerije Jupiter koji su na tri posljednja izdanja turnira igrali završni dvoboj (pobjednici 2017. godine), uz još dva izgubljena finala 2011. i 2012. godine.

Nasuprot njih stat će najveće iznenađenje ovogodišnjeg turnira, Šijana juniors Tobacco shop 33. Družina koja je 2017. godine ispala u drugom kolu, a lani preselila u gledalište već u pretkolu, u trećem nastupu na "Ulici" izborila je završni dan. I to na kakav način. U prvom kolu su mladi Šijanci 0:1 protiv Zauder filma pretvorili u konačnih 2:1, nakon čega su u drugom kolu u utakmici punoj preokreta, u kojoj su dvaput bili u rezultatskom minusu, s 4:3 svladali žminjski Čago, osvajača trećeg mjesta na "Ulici" 2015. godine. Osmina finala donijela im je sraz s trostrukim pobjednicima i drugim nositeljima Pizzerijom Jupiter, protiv koje su do odmora imali 2:0 te u nastavku samo jednom kapitulirali, dovoljno za prolazak dalje. U jedinom četvrtfinalu u kojem nije bilo nositelja, porečka Vita Leva Elektrometal dvaput je vodila, ali Šijanci se nisu pokolebali i na kraju su, na oduševljenje svojih vjernih navijača, slavili s 3:2.

Sama činjenica da su završni dan izborile uzdanice Verude i Šijane, kvartova s najbrojnijim i najglasnijim navijačima, garantira danas odličnu atmosferu u dvorani. Nasuprot Vukmira i njegovih suigrača stajat će klinci Pizzerije Jupiter, koji su pobjedom nas Spartansima spriječili kvartovsko polufinale.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom