LONDON

Mo Farah nakon londonskog maratona odlučuje o nastavku karijere

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanski dugoprugaš Mo Farah, četverostruki olimpijski pobjednik, izjavio je da će nakon londonskog maratona u listopadu odlučiti hoće li nastaviti karijeru ili će otići u mirovinu.

"Imam li još volje, jesam li spreman raditi i skupljati kilometre? Da", izjavio je Farah za "Daily Mirror".

"Istina je da sam malo stariji i ponekad ti tijelo ne dopušta neke stvari", nastavio je 39-godišnji atletičar koji je potvrdio da se više neće vratiti na stazu i da neće sudjelovati na Svjetskom i Europskom prvenstvu ovog ljeta.

Farah, koji je osvojio zlato na 5.000 m i na 10.000 m na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., a zatim i na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016., završio je treći na svom prvom maratonu u Londonu 2018. godine. No iste je godine pobijedio u maratonu u Chicagu s osobnim rekordom na 2 sata pet minuta i 11 sekundi.

No, 2020. se vratio na stazu u nadi da će se kvalificirati za Olimpijske igre u Tokiju, ali bez uspjeha.

"Ova odluka (o povlačenju) može doći samo od mene, ne od mog menadžera, ne od moje žene ili moje djece", priznao je Farah, koji ima šest naslova svjetskog prvaka na otvorenom.

Prije londonskog maratona koji je na rasporedu 2. listopada, nastupit će na Big-Halfu, londonskom polumaratonu koji je na rasporedu 4. rujna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater