Posljedice pandemije

MEDULINSKI VESLAČKI KLUB NASTAVIO S RADOM, ALI PITANJE JE DOKAD. Trener Mladen Pavelić: "Došli smo na rub funkcioniranja"

| Autor: Roberto CAR

Dosad smo od Općine Medulin dobili tek oko deset posto predviđenih sredstava za ovu godinu. Međutim, sad smo ostali bez novaca, a ne znamo hoćemo li uopće, i kada, dobiti nova sredstva. Ukoliko potraje ova situacija, nećemo moći još dugo nastaviti s radom. Bez novaca ćemo jako teško izgurati sezonu, rekao je Pavelić

Pandemija koronavirusa uvelike je promijenila uhodani ritam u svim sferama, a posljedice, one ekonomske, vjerojatno će se još dugo osjećati. Iste su posebno pogodile sportske klubove. Prisilna stanka u treninzima i natjecanjima, potpuno izmijenjen kalendar natjecanja te nedostatak financijskih sredstava, zakomplicirali su život brojnim istarskim sportskim klubovima. Tako i Veslačkom klubu Medulin.

- Pauzirali smo od 13. ožujka do 15. svibnja, kad smo se vratili treninzima. Na svu sreću, broj članova kluba ostao je isti. Nitko nije odustao od veslanja tijekom ove stanke, pa i dalje imamo 45 veslača, što onih regatnih, što onih iz Škole veslanja, rekao je glavni trener Medulina Mladen Pavelić, uz kojega kao trener mlađih kategorija radi još Saša Naumović. - Sad treniramo šest puta tjedno, a budući da, nažalost, nema turista, bez problema možemo svakodnevno trenirati na moru.

Koronavirus je "otpuhao" turiste, pa iako sad Medulinci imaju bolje uvjete za trening, veliko je pitanje što im nosi budućnost. Zbog financijskih problema, upitan im je nastavak natjecanja ove sezone.

- Klub je u vrlo teškoj situaciji. Mi smo dosad od Općine Medulin, putem Sportske zajednice Općine Medulin, dobili tek oko deset posto predviđenih sredstava za ovu godinu. Međutim, sad smo ostali bez novaca, a ne znamo hoćemo li uopće i kada dobiti nova financijska sredstva. Sad smo na rubu funkcioniranja, jedva uspijevamo plaćati osiguranja za čamce koje smo kupili. Ukoliko potraje ova situacija, nećemo moći još dugo nastaviti s radom. Napravit ćemo sve da nastavimo, jer ne želimo privremeno gasiti klub, ali bez novaca ćemo jako teško izgurati sezonu, upozorava trener medulinskih veslača.

Kalendar veslačkih natjecanja doživio je velike promjene, ali neke regate su "preživjele", a planira se i održavanje prvenstva Hrvatske.

- Mi smo proteklog vikenda nastupili na daljinskoj regati u Zagrebu, prvoj regati nakon stanke. Nešto smo novaca sami sakupili, nešto su platili roditelji, pa smo otišli. Ne mogu djeca samo trenirati bez da, potom, nastupe na regatama. Pokušat ćemo na sve načine nastupiti na još ponekoj regati. Krajem mjeseca trebala bi se održati Bledska regata, potom bi početkom srpnja nastupili u Zagrebu na regati koja je sljedbenica Croatia opena, a državno prvenstvo prebačeno je za sredinu rujna i bit će objedinjeno, za seniore, juniore i kadete, vraća optimizam Pavelić.

Prvenstvo Hrvatske kruna je sezone za sve istarske veslačke klubove. Medulinci i ove sezone računaju na par jakih aduta.

- Ivan Grgorović bio je već na reprezentativnim okupljanjima, a sad je dobrim nastupom i trećim mjestom u Zagrebu samo potvrdio kandidaturu za nastup u juniorskoj reprezentaciji, koju krajem rujna očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Beogradu. U klubu sad imamo osam veslačica pa očekujem i dobre rezultate od naših mlađih juniorki na državnom prvenstvu, kao i od naših mlađih juniora. Tu je i juniorka Martina Kaić, koja se vratila veslanju nakon ozljede leđa i dobro napreduje. Problem je što nema kontrolnih regata, pa ne znamo gdje smo u odnosu na konkurenciju. Treninzi nam nisu problem, financije, nažalost, jesu, zaključio je trener Pavelić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom