NAJNOVIJETIHOMIR BULAT O SVOJIM ŠTIĆENICIMA

LOGIČAN SLIJED NA VRATIMA Pripremamo Majkića da naslijedi Čondrića kad ga prodamo

| Autor: Roberto CAR
Tihomir Bulat (www.nkistra.com)

Josip Čondrić je najiskusniji, on je naš prvi golman i s njim imamo stabilnost na golu. Lovro Majkić je prošle sezone branio za juniore, to je perspektivan golman koji u budućnosti može biti prvi golman Istre. Mi se nadamo da će Majkić dobiti priliku kad se Čondrić proda, jer bi to bio logičan slijed, kaže Bulat

Koliko igrač vrijedi, najbolje se vidi tijekom prijelaznog roka kad stignu upiti za njega. Iako je, na sreću pulskog kluba, Josip Čondrić i dalje član "zeleno-žute" svlačionice, već sam interes Dinama i Hajduka svjedoči o kvaliteti i potencijalu "jedinice" Istre 1961. Na ponos svih u klubu, posebno Šibenčanina Tihomira Bulata, trenera golmana koji je svojevremeno branio za St. Pauli u Bundesligi. Upravo se ovaj tandem, Bulata i Čondrića, nakon svakog treninga ili utakmice moglo vidjeti kako uz laptop analiziraju razne situacije. Ovakav stručan svakodnevni rad donio je plodove, jer je Čondrić prošle sezone bio vrlo postojana karika pulskog kluba. Sad, uz njega, Tihomir Bulat trenira još trojicu golmana, Lovru Majkića, Tonyja Macana i svog sina Marina Bulata.

Po iskusnijeg golmana

- Čondrić je najiskusniji, on je naš prvi golman i s njim imamo stabilnost na golu. Lovro Majkić (99. godište) je prošle sezone branio za juniore, to je perspektivan golman koji u budućnosti može biti prvi golman Istre. Nakon što je otišao Landeta, ostala su njih dvojica pod ugovorom i smatram da bi trebali dovesti još jednog iskusnijeg golmana koji će biti konkurencija Čondriću. Predložio sam upravi sedam imena, i ako dovedemo jednog od tih, mahom prvoligaških, golmana Majkiću bi produžili ugovor i potom ga poslali negdje na posudbu. Najbolje u Drugu ligu da skupi iskustva. Lani je on bio treći golman seniora i branio je za juniore. Tako je imao kvalitetne treninge i utakmice, imao je normalan razvojni put, pa sad ne bi bilo dobro rješenje da bude rezerva i da čeka priliku da brani. Ovako će skupiti potrebno iskustvo da se za koju godinu možemo osloniti na njega.

Dvojica mlađih golmana sad rade sa seniorima.

- Macan ima pravo nastupa za juniore i on bi nam bio treći golman. Dakle, trenirao bi sa seniorima i branio za juniore poput Majkića prošle sezone. Marino Bulat je na probi, on je mjesec i pol dana trenirao s juniorima i trener juniorskih golmana je predložio da ide sa seniorima na pripreme, kako bi ga mogli pogledati.

Zanimljivo je da se prva dva golmana, Čondrić i Majkić, razlikuju po karakteristikama, a drugi bi trebao naslijediti prvoga kad ovaj napusti klub.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam