JK IPPON

Labinski judaš EDIB JAGODIĆ PRVAK HRVATSKE

| Autor: Glas Istre
(Foto: JK Ippon)

(Foto: JK Ippon)


Edib Jagodić, judaš JK Ippon Labin postao je kadetski U-18 prvak Hrvatske u kategoriji +90 kilograma na prvenstvu održanom u nedjelju 27.3. u zagrebačkoj dvorani Stuinska Vrela.

Jagodić je furiozno stigao do naslova pobijedivši uvjerljivo tri svoja protivnika.

Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, labinski judaš je u drugom nakon minutu i dvije sekunde Ippon-om svladao Marka Bodula (Pulafit). Polufinalna borba protiv Ivana Hezonje (Dubrovnik 1966) trajala je samo 16 sekundi, dok je finale trajalo još kraće. Šime Bužančić (AJK Student) na tatamiju je s Jagodićem izdržao tek 13 sekundi. U kategoriji +90kilograma jedino je Bužančić bio istaknutiji konkurent za finale, no ždrijeb je spojio labinskog borca i Bužančića tek u finalu.

(Foto: JK Ippon)

Jagodić, koji nije osoba od puno riječi, ali zato uvjerljivo govori na tatamiju, nakon osvajanja zlata je plakao od sreće, a njegov trener Vedran Pizentić samo je kratko komentirao:

- Nije iznenadio samo sebe, već i nas, načinom kojim je odradio ovo prvenstvo. Svaka čast.

Edib Jagodić inače je vrlo predan sportu. Prošlogodišnji dobitnik nagrade Grada Labina za sportsku nadu godine, odrađuje 12 treninga tjedno, šest u teretani, tri judaška i tri boksačka.

Nakon osvojene bronce na prošlogodišnjem prvenstvu Hrvatske i netom osvojenog zlata zasigurno ga očekuje i poziv u reprezentaciju.

Na natjecanju su također nastupili Lukas Jakovljević u kategoriji -60 kilograma, Luka Dragolin i Roko Sabalić u kategoriji -66 kilograma. Ova tri natjecatelja odradila su odlične borbe, ali su nažalost poraženi u prvome kolu. Iako poraženi, moraju biti zadovoljni jer su bogatiji za još jedno veliko iskustvo.

Natjecatelje je vodio trener Vedran Pizentić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of