NOVE MJERE

KORONAVIRUS OPET ZAUSTAVIO SPORT U ISTRI: Zeleno svijetlo samo klubovima najvišeg stupnja i kategoriziranim sportašima

| Autor: Roberto CAR
Odgođena i Ulica (D. ŠTIFANIĆ)

Odgođena i Ulica (D. ŠTIFANIĆ)


Hrvatski je sport ponovno zaustavljen. Nove epidemiološke mjere su na snazi. Od danas do 21. prosinca obustavljaju se sportska natjecanja i treninzi, osim za sportašice i sportaše I., II. i III. kategorije u pojedinačnim sportovima i seniorske ekipe koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja. Što znači povratak "proljetnom režimu".

Konkretno, na nivou Istarske županije to znači da će se ovog vikenda natjecati nogometaši Istre 1961, rukometaši Poreča i Umaga, košarkašice Pula-Movitera, stolnotenisači i stolnotenisačice Pule i Vrsara, boćari Pule, Istre Poreč, Pazina i Funtane, boćarice Labina i Nove Verude te kuglačice Istre. Za sve ostale ekipe - STOP.

Zasad je izgledno kako, primjerice, nogometaši Rudara neće ići na gostovanje kod Oriolika u Kupu Hrvatske, kao što niti svi klubovi drugog ranga i niže neće nastupiti. Odgađaju se i brojni turniri, sad je zvanično odgođeno i pulsko prosinačko malonogometno ludilo. "Moja ulica, moja ekipa" neće se održati ove godine.

Sportski objekti, zasad, ostaju otvoreni, iako…

- Čekamo da dobijemo pismene upute od Istarskog stožera civilne zaštite. Zasad mogu trenirati i igrati samo navedene kategorije sportaša, kako na igralištima, tako i u dvoranama i Gradskim bazenima Pula, rekao je direktor Pula sporta Ivan Glušac. - Sve mi je to nelogično. Naši djelatnici i sportaši jako su se dobro pridržavali mjera. Mogu s ponosom reći kako smo imali više od dvije tisuće sportaša u objektima, bilo je pojedinačnih slučajeva zaraze, ali bez lokalne transmisije. Bili smo u stalnom kontaktu s ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandrom Stojanovićem i striktno smo se pridržavali svih uputa. Vidjet ćemo kakve ćemo upute danas dobiti pa ćemo izaći s konkretnim mjerama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini